Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πληρώνουμε φάρμακα και γιατρούς ‎

Τόσο τα φάρμακα, από σήμερα 1η Σεπτέμβρη, όσο και τους γιατρούς από τις 3 του μήνα θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Από σήμερα, σταματούν την πίστωση οι φαρμακοποιοί, καθώς η απόφαση του διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, να προχωρήσει σε επιλεκτικές πληρωμές, δίδοντας προτεραιότητα σε όσους δεν μετέχουν στις κινητοποιήσεις, φαίνεται ότι συσπειρώνει παρά χωρίζει τους φαρμακοποιούς.

Ετσι οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν από την τσέπη τους τα φάρμακα και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κωνσταντίνο Λουράντο, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Αχαΐας και των Δωδεκανήσων, εξοφλήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν τον Μάιο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, «οι άλλοι νομοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ» για τις συνταγές του Μαΐου, ενώ όπως προσθέτει «ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο σύνολο των φαρμακοποιών τον Ιούνιο, ο οποίος έπρεπε να έχει εξοφληθεί από τα μέσα του Αυγούστου, αλλά και 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011».

Ενδεικτικό της αγωνίας, πάντως, που έχει κυριεύσει τους ασφαλισμένους, από το γεγονός ότι από σήμερα θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, είναι ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το τελευταίο διήμερο, έσπασε κάθε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη καταχωρήθηκαν 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς. Μάλιστα, από τις 10 έως τις 11 το πρωί που καταχωρούνταν 1.250 συνταγές ανά λεπτό!

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 3 μέχρι και την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου κάνουν επίσχεση εργασίας και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.
iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια