Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέου τύπου φοιτητική ταυτότητα

Νέο τύπο φοιτητικής ταυτότητας ενέκρινε το υπουργείο Παιδείας για τους φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη δωρεάν έκδοση της νέας φοιτητικής ταυτότητας θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου στη διεύθυνση http://academicid.minedu.gov.gr/, το νέο «αδιάβλητο» σύστημα που παρουσίασε το υπουργείο.
Η νέα ταυτότητα....

την οποία θα παράγει ανάδοχος που έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό, είναι πιο ανθεκτική, ενσωματώνει μέτρα κατά της πλαστογραφίας, ισχύει για όλα τα χρόνια της φοιτητικής ιδιότητας και επιπλέον καλύπτει πολλαπλές χρήσεις, πέρα από το φοιτητικό εισιτήριο (πάσο).
Οι φοιτητές θα μπορούν να περιλάβουν στην ταυτότητα προσωπικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα προβλήματα υγείας, ενώ κάθε Ίδρυμα θα μπορεί να αξιοποιήσει τις νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη εξειδικευμένων υπηρεσιών και εφαρμογών.
Η διαδικασία για τους πρωτοετείς φοιτητές:

• Η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οικείου ιδρύματος.
• Οι αιτήσεις θα εγκρίνονται ηλεκτρονικά από τις γραμματείες των τμημάτων και θα διαβιβάζονται κατόπιν στον ανάδοχο, (που έχει επιλεγεί με Διεθνή Διαγωνισμό) για την εκτύπωση, συσκευασία και διανομή στους δικαιούχους φοιτητές.
• Οι φοιτητές δεν θα επιβαρύνονται για την ταυτότητά τους, εκτός από την περίπτωση ανατύπωσης λόγω απώλειας.
• Σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα παρέχεται –προαιρετικά– η δυνατότητα να περιληφθούν επιπλέον στοιχεία, όπως αναγραφή πιθανών αλλεργιών και δήλωση δωρητή οργάνων.
Το έργο θα υλοποιηθεί από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση», με πόρους της ΕΕ και της Ελλάδας.tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια