Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μακαρονάδα του Ψαρά

Μακαρονάδα του Ψαρά
.
Προετοιμασία: 15-30 λεπτά,
Μαγείρεμα: 30-45 λεπτά

Υλικά :
100 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και ζεματισμένες
300 γρ. μύδια με κέλυφος
100 γρ. χταπόδι βρασμένο
30 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
70 ml ούζο
20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
λίγο tabasco
λίγο ελαιόλαδο
250 γρ. μακαρόνια no6

για τη σάλτσα ντομάτας:
150 γρ. φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
20 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
λίγο βασιλικό
30 γρ. καρότο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μας (κρεμμύδια, σκόρδο, καρότο), ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα μας πιει το ζουμί του, προσθέτουμε τον βασιλικό και μόλις πάρουν όλα μαζί μια βράση, έχουμε τελειώσει με τη σάλτσα.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με το γνωστό τρόπο, έχοντας όμως ρίξει στο νερό τους λίγο άνηθο και μαϊντανό.

Σε ένα δεύτερο τηγάνι (μεγάλο γιατί θα πέσουν και τα μακαρόνια μέσα) σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σταδιακά τα μύδια, το χταπόδι και τις γαρίδες.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε, πιτσιλάμε 2-3 σταγόνες tabasco και σβήνουμε με το ουζάκι.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό.
Αφού πάρει μια βράση το φαγητό μας, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να κοκκινίσουν.
Τα σερβίρουμε αμέσως αχνιστά και λαχταριστά.
Καλή μας όρεξη!
nistikoarkoudi

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια