Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απώλεια βάρους μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

1) Μην πανικοβάλλεστε από την πιθανή πρόσληψη 1-3 κιλών κατά τη διάρκεια των διακοπών διότι μελέτες έχουν δείξει πως το επιπρόσθετο αυτό βάρος χάνετε με το που θα μπείτε πάλι στις καθημερινές σας συνήθειες. Κατά συνέπεια τα γρήγορα διατροφικά σχήματα που περιλαμβάνουν μόνο φρούτα –λαχανικά και γιαούρτια δεν θα έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, παρά μόνο μια πρόσκαιρη αφυδάτωση. Γι’αυτό προτείνουμε ένα πιο σταθερό διατροφικό σχήμα που θα σας επιτρέψει απώλεια 0,5 με 1 κιλό την εβδομάδα.

2) Στις καλοκαιρινές διακοπές είχατε την συνήθεια να τρώτε το βράδυ μεγάλη ποσότητα φαγητού στην ταβέρνα. Τώρα που επιστρέψατε στην καθημερινότητα προσπαθήστε να τρώτε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το μεσημέρι και ένα ελαφρύτερο το βράδυ. Προετοιμάστε το γεύμα σας και πάρετε το μαζί σας στη δουλειά ή αν δεν έχετε χρόνο παραγγείλετε στη δουλειά κάποιο υγιεινό γεύμα όπως μια σαλάτα με κοτόπουλο ή τονοσαλάτα ή καλαμάκια κοτόπουλο με σαλάτα. Το βράδυ επιλέξετε ένα ελαφρύ γεύμα όπως γάλα με δημητριακά ή γιαούρτι με μέλι και φρυγανιές ή σαλάτα με 30γρ τυρί και φρυγανιές.

3) Αποφύγετε την κατανάλωση παγωτών που ήταν αυξημένη κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και επιλέξετε φρούτα, χυμούς ή γιαούρτια με γεύσεις προκειμένου να καλύψετε την ανάγκη σας για γλυκό.

4) Αποβάλετε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά από τη διατροφή σας στις 2-3 πρώτες εβδομάδες μετά τις διακοπές σας. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις διακοπές θα καταναλώσατε μεγαλύτερη ποσότητα ποτών και ανθρακούχων από την συνηθισμένη σας, οπότε η αποχή για μερικές εβδομάδες θα σας βοηθήσει να επανέλθετε πιο γρήγορα στις παλιότερες συνήθειες σας.

5) Διατηρείστε την κίνηση αυξημένη. Το γεγονός ότι επιστρέψατε δεν σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε το περπάτημα και το κολύμπι στη θάλασσα. Όσο ακόμα ο καιρός είναι ζεστός μπορείτε τα σαββατοκύριακα να κολυμπάτε και να περπατάτε 20-30 λεπτά 4-7 φορές στην εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια