Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ετοιμοθάνατοι φροντίζουν για τα παιδιά τους

Δυνατό, παρά το σκληρό παιχνίδι που του επεφύλασσε η μοίρα, εμφανίζεται ζευγάρι Βρετανών προκαλώντας συγκίνηση σε κάθε γονιό και όχι μόνο.
Ο Πολ και η Κλερ Κούλστον από την Κούμπρια έχουν διαγνωστεί με θανατηφόρες νόσους αν και διανύουν μόλις την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.
Χωρίς να χάνουν όμως το κουράγιο τους.....
δεν σπαταλάνε ούτε μία μέρα από τον χρόνο που τους απομένει.
Προετοιμάζουν εντατικά την επόμενη ημέρα για τη ζωή των δύο παιδιών τους.
Η 36χρονη Κλερ γνωρίζει ότι έχει μόλις 30% πιθανότητα επιβίωσης, καθώς πάσχει από μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου του οισοφάγου.
Την ίδια στιγμή ο 37χρονος σύζυγός της έχει διαγνωστεί με νόσο του νευρομυϊκού συστήματος, μία ασθένεια που του αφήνει ακόμα τρία έως πέντε χρόνια ζωής.

Το ζευγάρι όμως δεν πτοείται και παρά το γεγονός ότι έχει έρθει αντιμέτωπο με τον θάνατο, βρίσκεται σε συνεχείς συνεννοήσεις με διάδοχους κηδεμόνες, προκειμένου να διασφαλίσει το μέλλον των δύο παιδιών του, της 4χρονης Εβελιν και του 6χρονου Φίνλεϊ.

Η κ. Κούλστον, η οποία έχει υποβληθεί ήδη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και σε δύο κύκλους χημειοθεραπείας, δήλωσε στους «Τάιμς» του Λονδίνου:

«Εχουμε αναγκαστεί να σκεφτούμε σχετικά με την κηδεμονία των παιδιών μας, να μιλήσουμε με αναδόχους και να πούμε όλα αυτά που δεν θέλει κανείς να συζητήσει ή να πάμε σε όλα τα μέρη που δεν θα ήθελε κανείς να επισκεφτεί. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να καθίσουμε και να σκεφτούμε ρεαλιστικά».

Ο κ. Κούλστον, από τη μεριά του, ο οποίος ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να καθυστερήσει την εξέλιξη της νόσου από την οποία πάσχει και ο γνωστός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, είπε:

«Είμαστε τουλάχιστον τυχεροί γιατί έχουμε ένα πραγματικά καλό δίκτυο υποστήριξης από συγγενείς και φίλους. Αυτό είναι τα πάντα, είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους κάθε μέρα».
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια