Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα νεροπίστολα της ΕΛ.ΑΣ.

Πέντε οχήματα ρίψης νερού υπό πίεση διαθέτει η Αστυνομία.
Τα οχήματα αυτά, ο γνωστός «Αίαντας» παλαιάς κοπής, το οποίο «υπηρέτησε» στην Κερατέα και άλλα τέσσερα που προμηθεύτηκε η ΕΛ.ΑΣ. ως δωρεά από «Φίλους» της Ελληνικής Αστυνομίας (δεν δίδονται άλλες λεπτομέρειες περί της προμήθειας αυτής και της ταυτότητας των «φίλων») είναι απολύτως έτοιμα να ....
διαδραματίσουν αναχαιτιστικό ρόλο στις επερχόμενες διαδηλώσεις αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο όπως χαρακτηριστικά λένε οι επιτελείς της Κατεχάκη.

Η χρήση υδροφόρων από την αστυνομία με το ειδικό κανόνι νερού αλλά και την απαραίτητη θωράκιση ανταποκρίνεται στο νέο δόγμα «Δένδια».
Το δόγμα συνίσταται στη δραστική μείωση της χρήσης χημικών, ιδιαιτέρως των εκτοξευόμενων, μετά τον μεγάλο θόρυβο που προκάλεσε η αθρόα χρήση τους κατά τις διαδηλώσεις των δύο τελευταίων ετών.
Η πληθώρα ιατρικών εκθέσεων, διά των οποίων οι ειδικοί αποκάλυπταν τις βλάβες που προκαλούν αυτές οι ουσίες στην υγεία των πολιτών, συνέβαλε στην υιοθέτηση από την ΕΛ.ΑΣ. «άλλων τεχνικών».

Παραμένουν ωστόσο τα χημικά ως βασικό όπλο διάλυσης σχηματισμών διαδηλωτών (στις συγκρούσεις σώμα με σώμα) μέσω των ατομικών ψεκαστήρων που διαθέτουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ.
Υδροφόρες και από το Ισραήλ;
Όσα δεν μπορεί να αγοράσει η… «αλεπού», απλώς τα νοικιάζει. Αυτό σκέφτηκαν κατά πληροφορίες στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και, λόγω έλλειψης κονδυλίων και προ των επερχόμενων μαζικών κινητοποιήσεων.
Η Ελληνική Αστυνομία φέρεται να σχεδίασε την ενοικίαση 7 λευκού χρώματος, αύρες- υδροφόρες εκτόξευσης ύδατος υπό πίεση, προκειμένου να τις παρατάξει, για να αναχαιτίσει τυχόν επιθέσεις διαδηλωτών.
Τα οχήματα αυτά ανήκουν στο οπλοστάσιο της ισραηλινής αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες ωστόσο προέρχονται από τα ενδότερα των έσω της Κατεχάκη, τα ισραηλινής προέλευσης οχήματα (εκσυγχρονισμένη εκδοχή της αύρας), μόλις την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου «φόρεσαν» ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Μένει να καταδειχθεί το εάν ο «στόλος των υδροφόρων» θα χρησιμοποιηθεί κατά διαδηλωτών στις αναμενόμενες μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
zougla.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια