Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η σειρά των σημαιοφόρων στην τελετή έναρξης

Η Ελλάδα θα παρελάσει στην 61η θέση μεταξύ των 166 χωρών που θα βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, για την τελετή έναρξης των 14ων Παραολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».
Ο Χρήστος Ταμπαξής, ως σημαιοφόρος, θα ηγηθεί της ελληνικής ομάδας, η οποία ως γνωστόν αποτελείται από 61 αθλητές και αθλήτριες και συνολικά 110 μέλη.
Όσον αφορά την Κύπρο...

σημαιοφόρος της οποίας θα είναι η κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου, θα μπει στο στάδιο στην 38η θέση, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαιοφόρος της Νοτίου Αφρικής θα είναι το πρόσωπο τόσο των Ολυμπιακών όσο και των Παραολυμπιακών Αγώνων, Όσκαρ Πιστόριους.

Οι διοργανωτές δεν έχουν παραχωρήσει μέχρι στιγμής κάποια συνέντευξη σχετικά με την τελετή έναρξης των Αγώνων, ωστόσο εφόσον δεν γίνει υπό βροχή, όπως μαρτυρά ο καιρός από το πρωί στο Στράτφορντ, τότε θα είναι το ίδιο εντυπωσιακή όπως και αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από μερικές εβδομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες, φωταγωγημένα αεροπλάνα που βγάζουν σπίθες από τα πτερύγιά τους κάνουν πρόβες πάνω από τον ουρανό του Λονδίνου, ωστόσο ουδείς έως τώρα έχει δώσει πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Θεωρείται βέβαιο ότι οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να αναδείξουν τη μοναδικότητα των αθλητών με αναπηρίες. Άλλωστε το Λονδίνο θεωρείται (και είναι) από τις πλέον προσβάσιμες πόλεις του κόσμου, κάτι που σίγουρα θα προσπαθήσουν οι διοργανωτές να το αναδείξουν και μέσα από το τελετουργικό.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια