Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι ιδιότητες της Παρθένου

Η Παρθένος είναι το μοναδικό ανθρώπινο θηλυκό ζώδιο - τα υπόλοιπα τρία είναι αρσενικά.

Συνδυάζει την παρθένα, τη δέσποινα και την ηλικιωμένη.Στην Ελληνική Μυθολογία ταυτίζεται με τη Δήμητρα ή την κόρη της Περσεφόνη, την οποία άρπαξε ο Πλούτωνας για να την κάνει γυναίκα του και να ζήσουν στον κάτω κόσμο. Μετά από διακανονισμό με τον Δία, η Περσεφόνη έμενε έξι μήνες πάνω στη Γη με τη Δήμητρα και έξι μήνες στον Άδη.
Υπάρχουν ορισμένοι που συνδέουν την Παρθένο με τη βαβυλώνια θεά Ιστάρ ή την Αιγύπτια θεά Ίσιδα.

Αποτελεί το σύμβολο της γονιμότητας και πολύ συχνά απεικονίζεται να κρατάει ένα στάχυ.

Οι Ρωμαίοι ταύτιζαν την Παρθένο με τη θεά Τύχη και την ονόμαζαν Φορτούνα.
Επίσης αυτός ο αστερισμός συμβολίζει και τις τρεις Μοίρες, την Κλωθώ, τη Λάχεση και την Άτροπο.

Ο αστερισμός της Παρθένου βρίσκεται δίπλα στον πατέρα της Ικάριο ή Βοώτη.

Το ζώδιο της Παρθένου είναι μεταβλητό ζώδιο της Γης με κυβερνήτη τον πλανήτη Ερμή, που συμβολίζει τη διανόηση, την επικοινωνία και την προσαρμοστικότητα.

Χαρακτηρίζεται από τη λέξη "αναλύω". Όποιος γεννιέται κάτω από αυτό το ζώδιο είναι έξυπνος με κοφτερό και διαυγές μυαλό, εργατικός, παρατηρητικός, ασχολείται με λεπτομέρειες, ενώ είναι απόλυτα ειλικρινής και τίμιος.
Αγαπά τη μοναξιά, είναι πάντοτε πολύ απασχολημένος, λεπτολόγος, μανιακός με την καθαριότητα, ξέρει τι θέλει και δεν τρέφει αυταπάτες ούτε για τον εαυτό του ούτε για τους άλλους.
Άνθρωπος του καθήκοντος, συχνά παθαίνει υπερκόπωση επειδή αναλαμβάνει ευθύνες μεγαλύτερες από τις δυνάμεις του. Βοηθά όσους χρειάζονται βοήθεια και ο λόγος του είναι συμβόλαιο.

Το ζώδιο της Παρθένου κυβερνά το νευρικό σύστημα και τα έντερα.
Αλίκη Κοντζιά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια