Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Εκαναν τη Φλόγα... πατσαβούρα!

Θα έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον, να καταμετρηθούν στο φινάλε αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων, οι γκάφες στις οποίες θα έχουν υποπέσει οι Αγγλοι διοργανωτές.
Αυτοί που σύμφωνα με τον Ζακ Ρογκ - και ας το μάζεψε τάχα - θεωρούν ότι αποτελούν το... σπίτι των Ολυμπιακών Αγώνων, μόνο και μόνο επειδή έχουν εισπράξει
τα «ναι» των Aθανάτων της ΔΟΕ τρεις φορές.

Δεν φτάνει που στην Τελετή Εναρξης παραβιάζοντας το τελετουργικό διέσπασαν την Ολυμπιακή Φλόγα σε επτά μικρότερες και άναψαν το βωμό με επτά δάδες που κρατούσαν στα χέρια τους επτά νεαροί λαμπαδηδρόμοι, όταν η παράδοση απαιτεί να είναι ένας, συνηθέστατα μυστικός και να έχει τιμήσει τη χώρα του και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού, αλλά προχώρησαν ακόμα περισσότερο.

Οι Αγγλοι, λοιπόν, έφτασαν μέχρι σημείου να σβήσουν τον Ολυμπιακό βωμό, τον οποίο έτσι και αλλιώς τον είχαν σε... κρυφή θέα, προκειμένου να τον μεταφέρουν από το κέντρο του γηπέδου, όπου άναψε, στο σημείο που θα βρίσκεται πλέον μέχρι το τέλος των Αγώνων, ώστε να ετοιμάσουν το Ολυμπιακό Στάδιο για τους αγώνες του στίβου.
Εδώ, μπορεί κάποιος να βρει την απλή εξήγηση και για το λόγο που οι διοργανωτές είχαν... προβλέψει (;) να μην είναι ορατή εκτός Ολυμπιακού Σταδίου η Φλόγα, έχοντας κατά νου ότι θα πρέπει να σβήσουν το Βωμό, για να τον μετακινήσουν.
Αν σε αυτό το γεγονός προσθέσουμε και το ότι οι Αγγλοι έχουν χρησιμοποιήσει τη Φλόγα μέχρι και για... αναπτήρα στη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας στη Μεγάλη Βρετανία, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα, ακόμα και ο πλέον καλόπιστος απέναντί τους, ότι πρέπει να έχουν χάσει εντελώς τη σοβαρότητά τους.

Στο γεγονός που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με το σβήσιμο του Βωμού, εντός του Ολυμπιακού Σταδίου, δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από την ΔΟΕ. Ούτε βέβαια και από την ελληνική πλευρά, που έτσι και αλλιώς δείχνει ανήμπορη να υπερασπιστεί τα δικά της κεκτημένα. Λογικό και σεβαστό, μέχρι ενός σημείου, αλλά μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε πιο αισθητή την παρουσία μας και σε... οργανωτικό επίπεδο;

Οι Αγγλοι δείχνουν αυτή τη φορά να μην είναι σε θέση να προσφέρουν στο κοινό, το δικό τους, αλλά και τους επισκέπτες, τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα γήπεδά τους είναι άδεια, ή σχεδόν άδεια, το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους καθημερινό, ενώ εκφράζονται πολλά παράπονα και για την παροχή υπηρεσιών προς τους τουρίστες.

Για εκείνους είναι φανερό και απολύτως βέβαιο ότι το σβήσιμο του βωμού αποτελεί ένα αναγκαίο κακό. Είχαν, άλλωστε, κάβα το… φαναράκι και έτσι έβαλαν ξανά σε λειτουργία το βωμό στη νέα του θέση.

Αν, λέμε αν, είχαμε κάτι ανάλογο εμείς το 2004, θα μας είχαν κρεμάσει κουδούνες σε όλο τον κόσμο. Αλλά δεν το κάναμε, όπως δεν κάναμε και πολλά άλλα, προσφέροντας άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Βέβαια, κάναμε άλλα και σίγουρα χειρότερα εμείς, στο οικονομικό σκέλος και τον προϋπολογισμό των αγώνων, αλλά αυτό αποτελεί ήδη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας, την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε για πολλά ακόμη χρόνια.

Εν ολίγοις... Μέχρι σήμερα οι Αγγλοι δεν επιβεβαιώνουν σε καμία περίπτωση τον Ζακ Ρογκ και τα άκρως κολακευτικά λόγια που τούς αφιέρωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Ενδέχεται ναβελτιωθεί και λογικά θα βελτιωθεί η κατάσταση μέρα με τη μέρα, αλλά η πρώτη εντύπωση έχει ήδη δημιουργηθεί και είναι αρκετά έως πολύ αρνητική.

Βέβαια, οι Αγγλοι πανηγυρίζουν και... αυτοαποθεώνονται .Αλλά και στην περίπτωσή τους ισχύει το «αν δεν παινέσεις το σπίτι σου»...

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια