Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πώς θα διαλέξεις το πιο γλυκό πεπόνι 🍈🍈

.
«περιέχει χίλιες ευλογίες και ελέη και θεραπεύει κάθε ασθένεια»Είναι ένα από τα πιο γλυκά και απολαυστικά φρούτα του καλοκαιριού.
Ο Μωάμεθ το ονόμαζε «καρπό του παραδείσου», γιατί «περιέχει χίλιες ευλογίες και ελέη και θεραπεύει κάθε ασθένεια».
Καθόλου απίθανο να είναι έτσι, αφού το πεπόνι έχει αποδείξει ότι διαθέτει μεγάλη διατροφική αξία συμβάλλοντας στην καλή υγεία του οργανισμού.
Το πεπόνι περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, βιταμίνες A, B1(θειαμίνη), B6, C, φυτικές ίνες, το ένζυμο βρομελίνη (με αντιφλεγμονώδη δράση), καροτενοειδή (αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικά, αδρανοποιούν μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες ουσίες) και συνολικά 38 φυτοχημικές ενώσεις που ευεργετούν τις βιολογικές δραστηριότητες του οργανισμού. Έτσι θεωρείται αντικαρκινικό (λόγω των καροτενοειδών), διουρητικό (αποτελείται κατά 95% από νερό), αντιφλεγμονώδες, αντιπηκτικό – αντιθρομβωτικό, εν ολίγοις ένα τρόφιμο που πρέπει να κατέχει περίοπτη θέση στην καλοκαιρινή διατροφή (Διάβασε ΕΔΩ για όλα τα καλά που προσφέρει το πεπόνι).
Το άρωμά του τραβά σαν μαγνήτης
Ο τρόπος για να διαλέξεις ένα γλυκό πεπόνι είναι απλός. Το ώριμο πεπόνι μοσχοβολάει και είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του. Θα πρέπει να το σηκώσεις στα χέρια, να το μυρίσεις και να προσέξεις το κοτσάνι του το οποίο θα πρέπει να είναι ξερό. Επίσης θα πρέπει να το πιέσεις στο κέντρο του κάτω μέρους του και να το βρεις σχετικά μαλακό (όχι όμως πολύ, γιατί το μεν σκληρό φρούτο είναι άγουρο αλλά και το πολύ μαλακό σημαίνει ότι έχει αρχίσει να σαπίζει).

Να θυμάσαι ότι το πεπόνι είναι σημαντικό να καταναλώνεται ώριμο, γιατί όσο ωριμάζει τόσο αυξάνονται τα πολύτιμα διατροφικά του στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια