Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στην Αθήνα ο Μπιλ Κλίντον

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον είχε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ατζέντα τους βρέθηκε η οικονομική κρίση, αλλά και η προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα.
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη των δύο πλευρών με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του....

 αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και εκπροσώπων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Ο κ. Κλίντον πραγματοποιεί ολιγόωρη επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει το μεσημέρι σε συνάντηση ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χθες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, σε διάλεξή του στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, συνέστησε στην ΕΕ μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Για να υπάρξει διέξοδος «θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να υπάρξει ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι μακροπρόθεσμα θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική τάξη και πειθαρχία.

Τόνισε επίσης ότι αν περνούσε από το χέρι του θα εισηγείτο στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες την υιοθέτηση πολύ ισχυρών δεκαετών προϋπολογισμών, ενώ τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής ευρωομολόγου στην ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος22/7/12, 2:33 μ.μ.

    οπου παει αυτος επ[ισκεψη μετα γινεται η πολεμος η σεισμος
    τυχαιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή