Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Χαλκιδική: Εξωτικές διακοπές

Το δυσκολότερο απ' όλα στη Χαλκιδική είναι να προτείνεις μια παραλία. Από τις απομονωμένες Καβουρότρυπες στη μαγευτική Τριστινίκα και από την Ακτή Καλογριάς στο Πολύχρονο, οι αμμουδιές είναι αμέτρητες και... εξωτικές· με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και πυκνό πευκοδάσος που πολύ συχνά «φλερτάρει» με τη θάλασσα.
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που προσφέρει στον ταξιδιώτη -κυριολεκτικά- τα πάντα. Εδώ μπορείς τη μία στιγμή να ζήσεις τους έντονους ρυθμούς της νυχτερινής ζωής της Καλλιθέας και σε μικρή απόσταση να χαλαρώνεις πίνοντας το ποτό σου σε ένα ήσυχο και ατμοσφαιρικό beach bar. Να αισθάνεσαι τη σιωπηλή μυσταγωγία του Αθωνα και από την άλλη να διασκεδάζεις στους ξέφρενους ρυθμούς των all day parties του Αρμενιστή. Να βιώνεις τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σάνης στην Κασσάνδρα ή να γίνεσαι ένα με τη φύση σε κάποια ερημική παραλία της Σιθωνίας.

Οι επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή αναρίθμητες. Εξαιρετικά κάμπινγκ -34 τον αριθμό-, μια γεύση των οποίων μπορείτε να πάρετε στο www.campsite.gr, και δεκάδες προσεγμένα μπιτς μπαρ. Οι πληροφορίες που ακολουθούν δεν θα μπορούσε παρά να είναι ενδεικτικές. Μη διστάσετε να περιπλανηθείτε. Η Χαλκιδική έχει άπειρες πανέμορφες γωνιές και κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.
ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ (ΠΡΩΤΟ ΠΟΔΙ)
ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ
Στη μαρίνα της Σάνης, όπου θα βρείτε πολλά προσεγμένα μαγαζιά και κοσμοπολίτικο αέρα. Στο παγκοσμίως γνωστό Σπήλαιο Πετραλώνων. Στον παραδοσιακό οικισμό της Αφύτου για χαλαρούς περιπάτους με θέα τη θάλασσα. Στη Μαυρόμπαρα, τη μικρή λίμνη-υδροβιότοπο, όπου θα δείτε την ευρωπαϊκή νεροχελώνα. Στο Παλιούρι για βόλτα στα πέτρινα σοκάκια. Στην Ολυνθο,τη μεγάλη και ισχυρή αυτή πόλη της αρχαιότητας.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Petrino Hotel (Αφυτος, Τ/23740-91.635-639). Ξενοδοχείο προσεγμένο στη λεπτομέρεια. Από 75 ευρώ το δίκλινο.
Ακρίτας Ευ Ζην (Αγία Παρασκευή, Τ/6976-770.500). Ομορφες βίλες και στούντιο με πολλές παροχές από 80 ευρώ.
Sani Resort (Σάνη, Τ/23740-99.500, www.saniresort.gr). Ανετη και πολυτελής φιλοξενία σε 4 ξενοδοχεία, εξαιρετικό φαγητό και διασκέδαση σε περισσότερα από 30 μπαρ και εστιατόρια, δραστηριότητες στη φύση και τη θάλασσα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια και σπα. Από 210 ευρώ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση στο Sani Beach Hotel με ημιδιατροφή και δωρεάν διαμονή για παιδιά έως 12 ετών μαζί με τους γονείς. Η προσφορά ισχύει για τις ημερομηνίες 11 Ιουλίου - 26 Αυγούστου για πέντε τουλάχιστον διανυκτερεύσεις - κατόπιν διαθεσιμότητας.
Oceania Club (Παλλήνη, Νέα Μουδανιά, Τ/23730-95.100, www.oceaniaclub.gr). Ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο οποίο μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα πακέτα από 269 ευρώ η σουίτα ανά διανυκτέρευση με all inclusive διαμονή από 11 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου, με επιπλέον παροχές τη δωρεάν διαμονή δύο παιδιών στο δωμάτιο των γονέων και χρήση χαμάμ, σάουνας, εσωτερικής πισίνας και γυμναστηρίου. Η προσφορά ισχύει για ελάχιστο αριθμό 5 διανυκτερεύσεων. Επίσης, αν έρθετε ώς εδώ με το αυτοκίνητό σας, πρόκειται να σας αφαιρεθεί το ανώτατο ποσό των 200 ευρώ για διόδια και βενζίνη από το τελικό ποσό της κράτησής σας.
Istion Club (Ποτίδαια, Τ/23730-41.900, www.istionclub.com). Μοντέρνο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων, με όμορφη θέα, άνετα δωμάτια και σουίτες, ένα πολυτελές σπα και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.
ΚΑΜΠΙΝΓΚ
Blue Dream (Σάνη, Τ/23740-31.249, www.campingbluedream.gr). Ισως το πιο οργανωμένο κάμπινγκ του πρώτου ποδιού, σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα.

ΦΑΓΗΤΟ
• Μαρίνα στην Ποτίδαια (Τ/23730-41.570). Για ψάρι και θαλασσινά σε μια βραβευμένη για το φαγητό της ψαροταβέρνα με ωραία θέα.
• Σουσουράδα (Τ/23740-91.594). Δημιουργική κουζίνα σε ευχάριστο περιβάλλον μέσα στο γραφικό κέντρο της Αφύτου.
• Μασσαλία στην πλατεία της Φώκιας. Ενα καινούργιο τσιπουράδικο με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Για τσίπουρα, κρασί και εκλεκτές μπίρες.
• Καπετάνιος στα Λουτρά Αγίας Παρασκευής. Για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά.
• Villa Stasa στην Αγία Παρασκευή. Σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο, για εκλεκτό φαγητό ή για ποτό. Μια από τις πιο ρομαντικές γωνιές της Κασσάνδρας.
ΠΟΤΟ
Το Μπαλκόνι στην Καλλιθέα. Ενα όμορφο μπαράκι με ονειρική θέα και lounge μουσικές.
Blue Fish στο Παλιούρι. Μπιτς μπαρ για ξένοιαστα ποτά δίπλα στο κύμα.
Caprice στη Σίβηρη. Δυνατά ποτά, θελκτικά κορμιά και πάρτι μέχρι το ξημέρωμα.
Beach bar Ανεμος στη Σάνη. Αποτελεί πάντα μια κλασική επιλογή σε μια από τις πιο όμορφες θάλασσες της Χαλκιδικής.
Fortuna στην Αφυτο. Ατμοσφαιρικό μπαράκι με υπέροχη θέα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Sani Festival αποτελεί έναν ποιοτικό θεσμό με πάντα ενδιαφέρουσες συναυλίες. Πληροφορίες: Τ/2310-317.327, www.sanifestival.gr.
ΣΙΘΩΝΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΔΙ)

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ
Στον διατηρητέο οικισμό του Παρθενώνα. Ησυχο μέρος με φανταστική θέα. Στο λιμανάκι του Πόρτο Κουφό, για να δείτε τους δύο βράχους που κλείνουν σχεδόν τελείως τον κόλπο και αφήνουν μόνο ένα μικρό πέρασμα. Στο φημισμένο Πόρτο Καρράς (Τ/23750-77.000, www.portocarras.gr), έστω και μόνο για να το δείτε. Στις παραλίες Αρμενιστής, Manasu, Τριστινίκα.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Parthenon (Τ/23750-72.225, 6944-382.384). Παραδοσιακός ξενώνας με περιποιημένο κήπο και υπέροχη θέα στο ορεινό διατηρητέο χωριό του Παρθενώνα, ακριβώς πάνω από το Μαρμαρά. Από 60 ευρώ το δίκλινο.
Ekies (Βουρβουρού, Τ/23750-91.000, www.ekies.gr). Ατμοσφαιρικοί χώροι, εναλλακτική διακόσμηση και μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης. Από 153 ευρώ το δίκλινο.
Elia Beach (Νικήτη, Τ/23750-81.250, 2310-835.998, www.eliabeach.gr). Καλόγουστα και πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα πάνω στη θάλασσα.
ΚΑΜΠΙΝΓΚ
Αρμενιστής (Τ/23750-91.487, 91.497, www.armenistis.com.gr).
Βρίσκεται σε ειδυλλιακή τοποθεσία και καταπληκτική θάλασσα, με πολλές εκδηλώσεις, σινεμά, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και αξέχαστα πάρτι
Thalatta (Καλαμίτσι, Τ/23750-41.411, www.thalattacamp.gr). Ωραία φύση, καθαρή θάλασσα και πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.
ISA (Τορώνη, Τ/23750-51.235, www.camping-isa.gr). Και οργανωμένο και σε πανέμορφη παραλία.
ΦΑΓΗΤΟ
•Κοράλλι στον Τουρκολιμιώνα Συκιάς (Τ/23750-41.093). Γραφικό ταβερνάκι σε ένα από τα ήσυχα λιμανάκια της Συκιάς, με φρέσκο ψάρι που έχει ψαρέψει το πρωί ο Δημήτρης με το καΐκι του.
•Ιταμός στο Μαρμαρά. Προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα με καταπληκτικές γεύσεις.
•Μπουκαδούρα στην Ακτή Ελιάς (Τ/23750-81.428). Σε εξαιρετική τοποθεσία πάνω στο βράχο, πολύ καλή ελληνική κουζίνα.
•Δελφίνι. Ομορφο ταβερνάκι με θέα το απάνεμο Πόρτο Κουφό.
•Ekies στη Βουρβουρού (Τ/23750-91.000). Μεσογειακή κουζίνα και ιδιαίτερες γεύσεις από όλη την Ελλάδα στο εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου. Κλου, το privé τραπέζι στην άμμο.
•Pauls στον Παρθενώνα. Παραδοσιακή ταβέρνα με καταπληκτική θέα.
•Ταβέρνα του Σωτήρη. Στο δρόμο για την παραλία της Τριστινίκας. Καλό φαγητό και ακόμα καλύτερο κλίμα εξαιτίας της ιδιαίτερης προσωπικότητας του Σωτήρη.
ΠΟΤΟ
Kohi Beach bar στο Πόρτο Καρράς. Για ποτό δίπλα στη θάλασσα σε ένα σικάτο μέρος.
Ethnic στην Τριστινίκα. Ισως το πιο ατμοσφαιρικό μπαράκι της Σιθωνίας σε μια από τις ομορφότερες θάλασσες. Οι φανατικοί φίλοι του ξημερώνονται με σκηνές στην παραλία.
ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
...και όχι τρίτο πόδι, μια και σε αυτό φιλοξενείται η Αθωνική Πολιτεία.
ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ
Στην παραλία της Ουρανούπολης με τον χαρακτηριστικό Πύργο του Προσφορίου. Είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα διατηρημένος πύργος της Χαλκιδικής. Χτίστηκε πριν από το 1344 από τη Μονή Βατοπεδίου. Από το λιμανάκι της Ουρανούπολης ξεκινούν τα επιβατικά για το Αγιον Ορος. Στα αρχαία Στάγειρα, πατρίδα του Αριστοτέλη, κοντά στην Ολυμπιάδα. Περιπλανηθείτε στα απομεινάρια της αρχαίας πολιτείας ανάμεσα στα λιόδεντρα και χαλαρώστε απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου.
ΔΙΑΜΟΝΗ
Yasoo Holiday Apartments (Ολυμπιάδα, Τ/6983-153.300, www.yasoo-apartments.gr). Ενας ολοκαίνουργιος χώρος, με πλήρως εξοπλισμένα δίχωρα διαμερίσματα 2 - 4 ατόμων, μόλις 150 μ. από τη θάλασσα. Μεγάλα μπαλκόνια, 24ωρη σύνδεση στο ίντερνετ και την εξής προσφορά γνωριμίας: Κάντε την κράτησή σας τώρα και χρησιμοποιείστε τον ειδικό προωθητικό κωδικό 1002 και θα λάβετε έκπτωση 15% για κρατήσεις άνω των 3 ημερών.
Για κρατήσεις που αφορούν τη διαμονή σας επισκεφθείτε τo:
www.booking.com

ΦΑΓΗΤΟ
•Κρητικός (Ουρανούπολη, Τ/23770-71.222). Προσεγμένο εστιατόριο για ψάρι και θαλασσινά με πλούσια κάβα. Δοκιμάστε το λεμονάτο ψάρι μαγειρεμένο με αυθεντική αγιορείτικη συνταγή.
•Λεμονιάδης (Ουρανούπολη, Τ/23770-71.355). Για κρέας και ψάρι μπροστά στην παραλία.
•Κληματαριά στο Μεταγκίτσι. Παραδοσιακή ταβέρνα για κρέας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια