Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Samothraki / Σαμοθράκη, Πρωτόγονη γοητεία

'Ενα μαγικό νησί, με απίστευτη ενέργεια και πραγματικά εκπληκτικά τοπία. Δεν είναι τυχαίο που όλοι επιστρέφουν πάντα στη Σαμοθράκη για να γευτούν λίγη από τη δύναμή της ξανά και ξανά.Είναι το μοναδικό νησί του Έβρου, πνιγμένο στα πυκνά δάση, με το επιβλητικό όρος Σάος να δεσπόζει στο κέντρο του φιλοξενώντας μυστικούς τόπους, πηγές και ποταμούς με κρυστάλλινα νερά, εξωτικούς καταρράκτες και τις περίφημες "βάθρες". Σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο για τη νησιωτική Ελλάδα, προκαλώντας δέος και θαυμασμό στους επισκέπτες.
Οι καλύτερες παραλίες της είναι αμμουδερή Παχιά Άμμος, ο αλλόκοτος μα πανέμορφος Κήπος και ο Βάτος που περιστοιχίζεται από ψηλούς βράχους και σπηλιές.
Στην αρχαία Σαμοθράκη πραγματοποιούνταν και οι μυστηριακές τελετές των Καβείρων Μυστηρίων, σε μια τοποθεσία γεμάτη αρχαία μνημεία που εντυπωσιάζουν.
Το Ιερό των Μεγάλων Θεών δεσπόζει επιβλητικά, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα βρίσκεται το πρόπυλο του Πτολεμαίου Βαέτου Φιλάδελφου, ιωνικού ρυθμού, που κτίστηκε στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. και το Αρσινόιο, κυκλικό οικοδόμημα του 5ου αιώνα π.Χ.
Σημαντικό αξιοθέατο στην Παλιά Πόλη είναι και οι τρεις μεσαιωνικοί πύργοι των Γκατελούτσι.
Διακοπών διασκέδασης

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια