Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ με έναν νεκρό στην Ινδονησία

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της. Μικρή η πιθανότητα να εκδηλωθεί τοπικό παλιρροϊκό κύμα.
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6.6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ινδονήσια βόρεια της Σουμάτρα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο.
Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στον πανικό ....

που προκάλεσε η σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών, η οποία σημειώθηκε δυτικά της νήσου Σουμάτρα της Ινδονησίας και για την οποία δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το οποίο αναθεώρησε την αρχική του εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού (6,6 βαθμοί), το υπόκεντρο του υποθαλάσσιου σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 22 χιλιομέτρων.

Η δόνηση σημειώθηκε περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου Σουμάτρα και 20 χιλιόμετρα από το μικρό νησί Σιμέλου των περίπου 80.000 κατοίκων. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλο πανικό ιδιαίτερα στο νησάκι αυτό όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση ενώ έτρεχε για να γλιτώσει, έξω από το σπίτι της.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός διήρκεσε περίπου ένα λεπτό και ό κόσμος πανικόβλητος εγκατέλειψε τα σπίτια του. Σε ορισμένες περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Η Ινδονησία βρίσκεται στη «Ζώνη της Φωτιάς» του Ειρηνικού όπου συναντώνται πολλές ηπειρωτικές πλάκες προκαλώντας μεγάλη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα.

Το κέντρο παρακολούθησης τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού που βρίσκεται στη Χαβάη, ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να εκδηλωθεί τοπικό παλιρροϊκό κύμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια