Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σιλά Vs Ασί

«Σιλά» ή «Ασί»; Κανσού ή Τουμπά;
Μεγάλο δίλημμα!
 Αμφότερες είναι πανέμορφες, ταλαντούχες, σταρ στη γειτονική Τουρκία και έχουν καθηλώσει τους Ελληνες τηλεθεατές, σημειώνοντας πολύ υψηλά νούμερα θεαματικότητας!
1)Σιλά:

 Η αλήθεια είναι πως είχε μπει στις καρδιές χιλιάδων νοικοκυριών από τον ρόλο της στο ιδιαίτερα πετυχημένο «Eζέλ».
Η Κανσού Ντερέ ή «Σιλά», όπως την ξέρουν οι περισσότεροι, θεωρείται πλέον ένα οικείο πρόσωπο στην ελληνική τηλεόραση.
Πριν από δώδεκα χρόνια, φίλοι της Κανσού την παρακίνησαν να λάβει μέρος στα καλλιστεία.

Αν και δεν «ψηνόταν», τελικώς όχι μόνο πήγε, αλλά αναδείχθηκε και Μις Τουρκία, κάτι που αποτέλεσε το διαβατήριο για μια σπουδαία καριέρα στον χώρο της μόδας. Αφού συνεργάστηκε με τους διασημότερους Τούρκους σχεδιαστές και καταξιώθηκε στις πασαρέλες της πατρίδας της, η Κανσού πήρε μια γεύση και από το Παρίσι, τη μητρόπολη της μόδας. Εκεί έζησε λίγα χρόνια λαμβάνοντας μέρος σε επιδείξεις Ευρωπαίων σχεδιαστών, ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε διαφημιστικά σποτ.
Παρά τον συντηρητισμό που εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα στην Τουρκία, η Κανσού έκανε αυτό που ήθελε. Αρκετές φωτογραφήσεις της θεωρήθηκαν προκλητικές αλλά μέσω της δουλειάς της κατάφερε να πετύχει πολλά και σήμερα είναι από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στη χώρα της.

Η καριέρα της ξεκίνησε μόλις πριν από οκτώ χρόνια, το 2004, με τη συμμετοχή της σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές που αγαπήθηκαν στην Τουρκία. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως πρώτα συμμετείχε στο σίριαλ «Σιλά» το 2006 και τρία χρόνια μετά έπαιξε στο «Εζέλ», ασχέτως αν στην Ελλάδα προβλήθηκε πρώτα η δεύτερη σειρά. Συνολικά έχει συμμετάσχει σε οκτώ τηλεοπτικές σειρές, ενώ μετράει και έξι συμμετοχές σε ταινίες, όλες τουρκικής παραγωγής.
2) Ασί:
Εξίσου λαμπερή είναι και η «Ασί», κατά κόσμον Τουμπά [Κανσού Ντερέ.] Μπουγιουκουστούν! Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Ασί» έχει αρκετά κοινά σημεία με την Ντερέ και θεωρείται ένα από τα τοπ ονόματα στην Τουρκία. Τα πρώτα βήματά της έγιναν κατά την περίοδο των σπουδών, όταν έκανε τα πρώτα της διαφημιστικά.

Εκείνη την περίοδο γνώρισε τη σκηνοθέτιδα και παραγωγό Τομρίς Γκιριτίογλου, η οποία την παρότρυνε να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Ουσιαστικά η πορεία της ξεκίνησε το 2003, φυσικά από την τηλεόραση, και το 2007 η φήμη της Τουμπά ξεπέρασε τα τουρκικά σύνορα χάρη στη συμμετοχή της στη σειρά «Ασί», η οποία προβλήθηκε σε περισσότερες από εξήντα χώρες, κυρίως στην Ασία και στα Βαλκάνια.
 Εναν χρόνο πριν από την «Ασί», είχε παίξει στην ταινία τουρκικής παραγωγής «The Exam», στην οποία συμμετείχε ο σταρ των ταινιών δράσης Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Το 2008 και ενώ το σίριαλ «Ασί» την είχε καθιερώσει ως σταρ της τουρκικής TV, η Τουμπά συμμετέχει σε διαφημιστική καμπάνια εταιρείας αρωμάτων μαζί με τον… γνωστό και μη εξαιρετέο Κιβάνς Τατλιτούγ, τον «Τούρκο Μπραντ Πιτ», ο οποίος έχει φανατικές θαυμάστριες και στη χώρα μας.
Στη μέχρι τώρα πορεία της έχει συμμετάσχει σε έξι σειρές και τρεις ταινίες, με highlight της καριέρας της τον ρόλο της «Ασί» στην ομώνυμη σειρά.

Με πανεπιστημιακή μόρφωση
Αμφότερες θα μπορούσαν να έχουν ακολουθήσει διαφορετική καριέρα, μακριά από τη λάμψη της τηλεόρασης. Από τη μια, η 31χρονη Κανσού Ντερέ με καταγωγή από την Αγκυρα, έκανε μια σημαντική καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει αρχαιολόγος, αφού έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης!

Η 29χρονη Τουμπά, από την άλλη, μπορεί να μην ξεκίνησε από το μόντελινγκ όπως η συνάδελφός της, αλλά και εκείνη είναι εξίσου καλλιεργημένη. Πριν την κερδίσει η υποκριτική, είχε πάρει το πτυχίο της ως σχεδιάστρια ρούχων και σκηνικών από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Κωνσταντινούπολης.

Οικογένεια η μία, «ελεύθερο πουλί» η άλλη
Η Κανσού Ντερέ έχει απασχολήσει τα μίντια με τις σχέσεις της. Οι προσπάθειές της να κρατήσει κρυφά τα προσωπικά της έχουν αποβεί άκαρπες, αφού αρκετοί σύντροφοι που πέρασαν από τη ζωή της είναι εξίσου διάσημοι με εκείνη. Οταν ήταν είκοσι χρόνων και ξεκινούσε την καριέρα της ως μοντέλο, η Κανσού διατηρούσε δεσμό με τον Γκοκχάν Οζογκούζ, εκ των ιδρυτών του μουσικού συγκροτήματος Athena, το οποίο γνωρίσαμε στην Eurovision του 2004 με το τραγούδι τους «For real», που είχε ακουστεί και στα ελληνικά ραδιόφωνα.

Στην Τουρκία θεωρούνται σούπερ σταρ και ως παράσημο στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν τη συμμετοχή τους ως support γκρουπ σε συναυλία των Rolling Stones στο στάδιο «Αλί Σαμί Γεν» της Κωνσταντινούπολης. Εκτός από μουσικούς, η Κανσού έχει μια τάση και προς τους συναδέλφους της, αφού είχε σχέση με τον 40χρονο Νετζάτ Ισλέρ, γνωστό τηλεοπτικό αστέρα στην Τουρκία, με συμμετοχές σε περισσότερα από είκοσι σίριαλ.

Από την άλλη, η Τουμπά Μπουγιουκουστούν είναι σαφώς πιο χαμηλών τόνων άνθρωπος και δεν έχει δώσει πολλές λαβές για σχόλια. Στις 28 Ιουλίου 2011 παντρεύτηκε τον έξι χρόνια μεγαλύτερό της Ονούρ Σαϊλάκ σε έναν πολύ ρομαντικό γάμο στο Παρίσι. Με τον σύζυγό της γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της «Ασί» το 2007. Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2012, όταν η Τουμπά έφερε στον κόσμο δύο υγιέστατα κοριτσάκια!

Ο πόλεμος της τηλεθέασης
Οι δύο πρωταγωνίστριες «κονταροχτυπιούνται» κάθε βράδυ όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης. Στην πρεμιέρα των σειρών τους, πάντως, η «Σιλά» Κανσού Ντερέ αναδείχθηκε νικήτρια και μάλιστα με διαφορά. Σύμφωνα με την AGB, η «Σιλά» συγκέντρωσε ποσοστό 22,9% στο σύνολο της τηλεθέασης, έναντι 18,6% της «Ασί». Στις ηλικίες 15 - 44 ετών, η «Σιλά» ήρθε πρώτη με 20,5% και η «Ασί» ακολούθησε με 11,1%.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

3 Σχόλια