Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πως να γίνεις διάσημος …στο twitter

Δεν είναι πως δεν μπορείς και μόνος σου να τα καταφέρεις, αλλά πάντα δεν ήθελες μια συμβουλή από κάποιον που ξέρει περισσότερα πάνω σε ένα θέμα από σένα; Είμαι εδώ για να σε μάθω κάποια βασικά πράγματα για τον μαγικό κόσμο του twitter.

Κανόνας 1ος: Γράφε συνέχεια

Μην παρατάς το twitter σου! Το γιατί έγραψες μια εξυπνάδα που άκουσες κάπου, ένα γνωμικό περί ζωής ή ένα ρητό κάποιου αρχαίου, δεν σε καθιστά δημογέροντα του διαδικτύου. Θέλει να είσαι εκεί, από πάνω του. Και να βήξεις πες το, μπορεί κάποιος να ενδιαφερθεί και να σου πει «πάρε αυτό». Και σημαντικός θα νιώσεις, επειδή κάποιος σε ακολουθεί πιστά και ανακουφισμένος λόγω της λύσης που σου προτείνεται.

Κανόνας 2ος: Γράφε δικές σου σκέψεις
Μπορεί να σε πονάει αλλά συμβιβάσου με την ιδέα ότι το γνωμικό που άκουσες τυχαία σε ένα τραπέζι, πριν από σένα το άκουσε άλλο ένα εκατομμύριο ανθρώπων σε αυτόν τον πλανήτη. Το γιατί εσύ το ακούς πρώτη φορά, δεν πάει να πει πως αυτό δεν το έχει πει κάποιος πραγματικά διάσημος και σκεπτόμενος άνθρωπος – ή και το αντίθετο. Επίσης, μην αναπαράγεις ποτέ ατάκα του Δαρβίνου, του Einstein ή κάποιου άλλου μέντορα του χωροχρόνου. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Κανόνας 3ος: Ακολούθησε ανθρώπους με πολλούς followers
Πρώτα ακολούθα τους και μετά προσπάθησε να ανοίξεις έναν μικρό διάλογο μαζί τους. Μην τους πρήξεις και μην αρχίσεις να το παίζεις κάποιος. Απλά μίλα τους, με σεβασμό στη διασημότητα που ίσως έχουν – το ξέρουν και δεν στο παίζουν – και παράλληλα με την διακριτικότητα που πρέπει να έχεις απέναντι σε κάποιον που δεν γνωρίζεις από κοντά. Άνθρωποι είναι, όχι μηχανές τουηταρίσματος. Σε περίπτωση που σε κάνουν follow, κερδίζεις έναν ή στην καλύτερη περίπτωση που κάνουν retweet κάποιες από τις εξυπνάδες σου θα κερδίσεις ακόμα περισσότερους ακόλουθους.

Κανόνας 4ος: Οι διάσημοι δεν είναι φίλοι μας
Το γιατί κάποια διάσημα άτομα έχουν twitter δεν τους καθιστά κολλητούς σου. Μην προσπαθήσεις να γίνεις κολλητάρι με την Ελένη Μενεγάκη, δεν θα τα καταφέρεις. Η γυναίκα έχει twitter – και μάλιστα το αγαπάει – αλλά σκέψου πως η τρελή διαχυτικότητά σου πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει αφορμή να το σιχαθεί και να μην ξαναγράψει ούτε το όνομά της. Και μετά όχι followers δεν θα αποκτήσεις, θα γίνεις αντικείμενο μίσους από όλους μας.

Κανόνας 5ος: Να είσαι ο εαυτός σου
Μην γράφεις αυτά που θα ήθελες να ζεις. Να γράφεις αυτά που ζεις, αυτό που είσαι. Σκουπιδιάρης; Μπογιατζής; Λουστράκος; Ελάτε όπως είστε! Το twitter σου φέρεται σαν άλλος Χριστόδουλος – Θεος σχωρέσ’ τον! Σε θέλει όπως είσαι. Θέλει και φωτογραφίες σου, θέλει και τα πάντα σου. Μην πας να το παίξεις διανοούμενος. Αν έχεις χιούμορ δειξ’ το, αν είσαι γκόμενος πάλι δείξ’ το (με photos), αν είσαι έμπορος κάνε promo αυτού που θες. Να ξέρεις πως οι followers σου σε αγαπάνε από την πρώτη στιγμή αλλά μην ξεχνάς πως υπάρχει ανά πάσα στιγμή η δυνατότητα να σε κάνουν unfollow.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια