Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Matala Festival 2012

Τα Μάταλα γέμισαν χρώματα και σχέδια και ο δήμος Φαιστού είναι έτοιμος να υποδεχθεί για δεύτερη χρονιά... τους Χίπις.
Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έφτασε και τα πλοία για την Κρήτη θα είναι γεμάτα.
Προορισμός;
Η παραλία των Ματάλων, που θα γεμίσει.....

 μουσικές, χορό και πολλά happenings.
To Matala Festival 2012, που θα λάβει χώρα στις 2, 3 και 4 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί να είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από πέρυσι.
Με περισσότερες από 25 μεγάλες συναυλίες, οργανωμένα Beach Bars, βραδινά Beach Parties, μουσικά sets από καταξιωμένους παραγωγούς, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, θεατρικά δρώμενα και αμέτρητες δραστηριότητες για νέους, ενήλικες και μικρότερες ηλικίες, το Matala Festival δίνει το στίγμα και τον παλμό για το μεγαλύτερο φεστιβάλ του καλοκαιριού.

Συναυλίες
Ο Παύλος Παυλίδης με τους B – Movies ανοίγει τις κεντρικές συναυλίες του Σαββάτου.
Τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο μοναδικός Tony Sfinos μαζί με τους Playmates, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση αποκλειστικά σχεδιασμένη για το Matala Festival 2012.
Στις…ρίζες της Κρήτης «γυρίζει» το φεστιβάλ, με παραδοσιακά κι εναλλακτικά μουσικά ακούσματα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Μιχάλης Τζουγανάκης.
Εξίσου «δυνατές» είναι και οι Κεντρικές Συναυλίες της Κυριακής.
Η αυλαία της Κυριακής ανοίγει με την απολαυστική Δέσποινα Ολυμπίου, σε μια μοναδική σύμπραξη με τον Παναγιώτη Τσακαλάκο.
Τα ηνία, παραλαμβάνει ο τραγουδοποιός και performer Πάνος Μουζουράκης, σε μια νεανική παράσταση με αναφορές στα 70s τα 80s και το σήμερα.
Στο φεστιβάλ συμμετέχει και η Matala Street Band, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα καταξιωμένων Ευρωπαίων μουσικών, αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

Παράλληλες Εκδηλώσεις
Δύο Θεατρικές Παραστάσεις, τρεις παρουσιάσεις βιβλίων σχετικών με τα Μάταλα και τον Τουρισμό, μια μεγάλη έρευνα για την Κρήτη, αλλά και πολλές δραστηριότητες για παιδιά.
Τις είκοσι καλύτερες παραλίες της Κρήτης, έτσι όπως προέκυψαν από το θεσμό “Best Cretan Beach 2012” πρόκειται να παρουσιάσει ο καταξιωμένος συγγραφέας και περιηγητής Αλέξανδρος Ρονιώτης.
Το βιβλίο του, “Rules of the Road” πρόκειται να παρουσιάσει ο Διεθνούς φήμης συγγραφέας του βιβλίου “Road Trip to Matala” Mike Manson.
Την έρευνα της για τον τουρισμό στην Κρήτη Golfland παρουσιάζει η δημιουργός του ομότιτλου ντοκυμαντέρ, συγγραφέας και δημοσιογράφος Νέλλη Ψαρρού.
Την διαδραστική παράσταση Requiem ή αλλιώς Buffa παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Lyttos, ενώ μια μοναδική θεατρική παράσταση επίσης παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη.

Δραστηριότητες
Στο φεστιβάλ πρόκειται να λειτουργήσει εργαστήρι μαγειρικής για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής, εργαστήρι ζογκλέρ και τσίρκου, καθώς επίσης και εργαστήρι για την ειρήνη.
Ο κεραμίστας Βασίλης Πολιτάκης, που δημιούργησε την τεράστια «Κιθάρα των Ματάλων» πέρυσι, φέτος επανέρχεται με μια τεράστια πήλινη κατασκευή που έχει κεντρική θεματική τα Μάταλα και ονομάζεται «Σοφονήσι».
Θα υπάρχει, επίσης, ένα μεγάλο Hippies Bazaar, χώρος δημιουργίας χειροτεχνιών, λούνα παρκ με εντυπωσιακά παιχνίδια για ενήλικες και παιδιά, καθώς και δημιουργική αγορά τεχνών.
www.skai.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια