Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Όλου του κόσμου τα παιχνίδια!

* Και μουσική και θέατρο, στο Σάλτσμπουργκ.
Η πόλη της μουσικής και του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, διαθέτει ένα μουσείο παιχνιδιών, στο οποίο μεταξύ άλλων εκτίθενται θαυμάσια παιχνίδια μουσικά όργανα αλλά και νοσταλγικά κουκλοθέατρα και.......

 θεατρικές σκηνές από χαρτί.

Το Μουσείο Παιχνιδιών άνοιξε τις πόρτες του το 1978 και στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτίριο, μαζί με το Ιστορικό Μουσείο Μουσικών Οργάνων, στην πιο όμορφη αναγεννησιακή πλατεία της πόλης. Διαθέτει πορσελάνινες κούκλες, κουκλόσπιτα, μεταλλικά και ξύλινα παιχνίδια, λούτρινα ζωάκια, πνευματικά παιχνίδια,παιχνίδια οπτικά και παιχνίδια φωτογραφικές μηχανές, τρενάκια και σιδηροδρόμους από τη βικτωριανή εποχή.
www.salzburg.info
* Παιχνίδια του Νταλί και του Λόρκα στην Καταλωνία.
Πού θα δω τα παιχνίδια του Νταλί και του Λόρκα; Μα, στο Μουσείο Παιχνιδιών της πόλης Φιγκέρες στην Καταλωνία. To Museu de la Joguet de Catalunya είναι ένα μουσείο αλλιώτικο από τα άλλα! Η λειτουργία του ξεκίνησε το 1982 και δεν είναι τυχαίο ότι συρρέουν σε αυτό επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Τι θα δούμε; Τα εκθέματά του είναι περισσότερα από 4.000 παιχνίδια, κυρίως κούκλες, λούτρινα ζωάκια, τρενάκια, αυτοκινητάκια, μπάλες, κουζινικά, κοστούμια, στρατιωτάκια, ποδηλατάκια και κάθε άλλο από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Ταυτόχρονα διαθέτει μία πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή από 384 παζλ! Πολλές φωτογραφίες  παιδιών με τα παιχνίδια τους βοηθούν να προσδιοριστεί χρονολογικά η περίοδος που παιζόταν το κάθε παιχνίδι, καθώς και η εμφάνιση, πορεία και εξέλιξη του καθενός στο χρόνο.

Στο μουσείο βρίσκονται επίσης και παιχνίδια της βασίλισσας της Ισπανίας Άννα Μαρία, των μεγάλων Ισπανών ζωγράφων Σαλβαντόρ Νταλί και Χουάν Μιρό καθώς και του σημαντικού ποιητή Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα.
Ένα ταξίδι στην παιδική αθωότητα και τη νοσταλγία. Το μουσείο λειτουργεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.
www.mjc.cat
*  Μια ιδέα διαφορετική! στη Σεούλ.
Αυτοί οι Κορεάτες τελικά, αποδεικνύονται γεμάτοι δημιουργικότητα και φαντασία! Έτσι, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τα αγαπημένα μας αρκουδάκια για να αποτυπώσουν την ιστορία της πρωτεύουσάς τους Σεούλ με έναν τρόπο που είναι βέβαιο ότι θα λατρέψουν μικροί αλλά και μεγάλοι.

To Teddy Bear Museum στεγάζεται στον ουρανοξύστη Seoul Tower που ταυτόχρονα έχει το προνόμιο μίας συναρπαστικής θέας της μεγαλούπολης από ψηλά. Οι επισκέπτες με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο αποκτούν μία πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πόλης από το παρελθόν μέχρι το παρόν, με τα αρκουδάκια να αναδημιουργούν ιστορικά γεγονότα και διάφορες πτυχές της Σεούλ, ενώ στο τέλος της περιήγησης, καταλήγουν στο Παρατηρητήριο για πανοραμική θέα της πόλης, μια και το Mt.Namsan είναι το υψηλότερο σημείο της.

Δείτε λοιπόν, πώς επιλέχτηκε η Σεούλ για πρωτεύουσα της χώρας, πώς ήταν η ζωή στα παλάτια αλλά και του απλού λαού, αλλά και πώς άλλαξε η πόλη μετά την περίοδο της ιαπωνικής κυριαρχίας. Θα δείτε πώς εξελίχτηκε στη σημερινή μοντέρνα μεγαλούπολη αλλά δεν λείπει ούτε η ιστορία των Teddy Bears μαζί με ορισμένα από τα ωραιότερα αρκουδάκια του κόσμου!
www.teddybearmuseum.co.kr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια