Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Αρκαδία υποδέχεται την Κύπρο

Ελάχιστοι γνωρίζουν τους σοβαρούς συγγενικούς δεσμούς που δένουν την Αρκαδία με την Πάφο. Κάποτε, ο Τεγεάτης βασιλιάς Αγαπήνωρ, γιος του αργοναύτη Αγκαίου και εγγονός του Λυκούργου -ίσως και ένας από τους μνηστήρες της Ωραίας Ελένης- στνο γυρισμό του από την Τροία βρέθηκε στην Κύπρο, όπου γοητευμένος από την ομορφιά του νησιού εγκαταστάθηκε....

 εκεί μονίμως, ιδρύοντας μάλιστα την Πάφο ή κατά τον Παυσανία την Παλαίπαφο, που σήμερα φέρει την ονομασία Κούκλια.

Την τελευταία διετία η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, η οποία ερευνά ανά τον κόσμο το αρκαδικό κεκτημένο, έχει αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τους Κυπρίους, προτάσσοντας την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τις αρχές και τις αξίες του αρκαδικού ιδεώδους.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, η Διεθνής Αρκαδική Εταιρεία, σταθερά προσανατολισμένη σ’ αυτήν την πορεία υποδέχεται στην Αρκαδία μαθητές του Παγκύπριου Γυμνασίου, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις μελέτες τους πάνω στη συγγενική γη, στο ιδεώδες που απορρέει από αυτήν τη γη και πάνω στις αρκαδο-κυπριακές σχέσεις, υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Από το σύνολο των προγραμματισμένων εκδηλώσεων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η θεατρική παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη από τον θεατρικό όμιλο των μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου το βράδυ στο Aλσος Αγίου Γεωργίου της Τρίπολης. Προηγουμένως, στο αρκαδικό μουσείο Τέχνης και Ιστορίας στο Λεβίδι, οι Κύπριοι μαθητές, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο της «Καθημερινής» Ρίτσα Μασούρα θα ανταλλάξουν απόψεις για το αρκαδικό ιδεώδες και για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της εποχής μας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια