Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκηνές από τους Αθλιους

Είχε αποδείξει ότι διαθέτει σωστή φωνή στην εμφάνιση που είχε κάνει πέρσι στην τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.
Στη νέα ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί όμως, με τίτλο «Les Miserables» («Οι Αθλιοι»), η Αν Χάθαγουεϊ αποδεικνύει ότι έχει κάνει πολλή εξάσκηση στη φωνητική, εκτός από εξαντλητική δίαιτα!
Στις πρώτες φωτογραφίες.....

 και σκηνές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η πρωταγωνίστρια φαίνεται να τραγουδάει με όλη της την ψυχή το κλασικό «I dreamed a dream», σε μια μάλλον ζοφερή ατμόσφαιρα και δείχνοντας θλιμμένη.
Η Χάθαγουεϊ υποδύεται μια βασανισμένη εργάτρια, τη Φαντίν, που αναγκάζεται να πουλήσει τα μαλλιά της και να γίνει πόρνη για να επιζήσει.
Σε πλάνο του τρέιλερ, η ηθοποιός φαίνεται να κλαίει ενώ της κόβουν τις μακριές της μπούκλες.
Η Χάθαγουεϊ και στην πραγματικότητα έκοψε τα πολύ μακριά μαλλιά της για τις ανάγκες του ρόλου, ενώ, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, ακολούθησε για είκοσι μέρες εξαντλητική δίαιτα με μόλις 500 θερμίδες την ημέρα.
Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει περίπου έξι κιλά ώστε να δείχνει αρκετά ταλαιπωρημένη, όπως δηλαδή και η ηρωίδα την οποία ενσαρκώνει.
Στην ταινία που σκηνοθετείται από τον βραβευμένο με Οσκαρ Τομ Χόπερ παρουσιάζεται η ιστορία του πρώην φυλακισμένου Γιάννη Αγιάννη (Χιου Τζάκμαν) που επί δεκαετίες είναι ο στόχος του σκληρού αστυνομικού Ιαβέρη (Ράσελ Κρόου), επειδή δεν τήρησε τους όρους της εγγύησής του.
Οταν ο Αγιάννης συμφωνεί να πάρει υπό την προστασία του την κόρη της Φαντίν, την Κοζέτ (Αμάντα Σέιφριντ), οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα.
Ολοι οι διάλογοι στην ταινία τραγουδιούνται από τους ηθοποιούς ζωντανά την ώρα των γυρισμάτων, γιατί έτσι, όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης, το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και επιτρέπει στον θεατή να αισθανθεί.
Μάλιστα, ο Χόπερ έκανε ειδική μνεία στην εμφάνιση της Χάθαγουεϊ λέγοντας ότι ειδικά η ερμηνεία της στο τραγούδι «I dreamed a dream» αφήνει τους πάντες άναυδους.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια