Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ελλάδα που θριαμβεύει

Το βραβείο «Μαρία Κάλλας» από την Όπερα του Ντάλας για το 2012 έλαβε η διεθνής Ελληνίδα υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου.
 Πρόκειται για σημαντική διάκριση που απονέμεται κάθε χρόνο, κατόπιν ψηφοφορίας, σε έναν καλλιτέχνη ο οποίος έκανε με ξεχωριστή επιτυχία το ντεμπούτο του στην εν λόγω σκηνή.
 Στο παρελθόν με το συγκεκριμένο βραβείο έχουν....

 τιμηθεί δυνατά ονόματα του παγκόσμιου στερεώματος όπως η Τσετσίλια Μπάρτολι, η Ντενίς Γκρέιβς, ο Μπεν Χέπνερ, ενώ σημαντικές επίσης ήταν και οι άλλες εφετινές υποψηφιότητες επί των οποίων κυριάρχησε η Μυρτώ Παπαθανασίου. Η Ελληνίδα υψίφωνος τιμήθηκε για την ερμηνεία της στον ρόλο της Βιολέτας στη δημοφιλή «Τραβιάτα» του Βέρντι, που σηματοδότησε παράλληλα και το ντεμπούτο της σε αμερικανική σκηνή και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τόσο ο τοπικός Τύπος όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Όπερας του Ντάλας Τζόναθαν Πελ αναφέρθηκαν με θερμά λόγια στη Μυρτώ Παπαθανασίου εξαίροντας τις φωνητικές αλλά και τις σκηνικές δυνατότητές της. Το ίδιο έκανε άλλωστε και ο γενικός διευθυντής του θεάτρου Κιθ Τσέρνι. Όσο για την ίδια την υψίφωνο, αφιέρωσε το βραβείο στη χώρα μας η οποία, όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια απάντησή της, «περνάει τόσο δύσκολες ώρες αυτό το διάστημα».
ΙΣΜΑΜ.ΤΟΥΛΑΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια