Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οξεία μυελογενής λευχαιμία

Οξεία μυελογενή λευχαιμία (AML), γνωστή και ως οξεία μυελογενή λευχαιμία, είναι ένας καρκίνος του μυελοειδούς γραμμή των κυττάρων του αίματος, που χαρακτηρίζεται από την ταχεία ανάπτυξη των μη φυσιολογικά λευκά κύτταρα του αίματος που συσσωρεύονται στο μυελό των οστών και επηρεάζει την.......

 παραγωγή των φυσιολογικών κυττάρων του αίματος .

AML είναι η πιο κοινή οξεία λευχαιμία που επηρεάζει τους ενήλικες, καθώς και τη συχνότητά του αυξάνεται με την ηλικία.

Αν και AML είναι μια σχετικά σπάνια ασθένεια, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,2% των θανάτων από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη συχνότητά του αναμένεται να αυξηθεί καθώς ο πληθυσμός γερνάει.

Τα συμπτώματα της AML που προκαλούνται από αντικατάσταση του φυσιολογικού μυελού των οστών με τα λευχαιμικά κύτταρα, η οποία προκαλεί μείωση στα ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, και φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κόπωση, δύσπνοια, εύκολη μώλωπες και αιμορραγία, καθώς και αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης.

Αν και έχουν πολλούς παράγοντες κινδύνου για AML έχουν εντοπιστεί, η συγκεκριμένη αιτία της νόσου παραμένει ασαφής.

Ως οξεία λευχαιμία, AML εξελίσσεται γρήγορα και είναι συνήθως θανατηφόρα μέσα σε εβδομάδες ή μήνες, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία.

AML έχει πολλές υποκατηγορίες? Θεραπεία και την πρόγνωση ποικίλλει μεταξύ των υποτύπων. Πενταετής επιβίωση κυμαίνεται 15 με 70%, και το ποσοστό υποτροπής κυμαίνεται 78 έως 33%, ανάλογα με την υποκατηγορία.

AML αντιμετωπίζεται αρχικά με χημειοθεραπεία που αποσκοπούν να αποτρέψουν τη διαγραφή? Ασθενείς μπορεί να συνεχίσουν να λαμβάνουν πρόσθετη χημειοθεραπεία ή σε μεταμόσχευση αιμοποιητικών βλαστικών κυττάρων.

Πρόσφατη έρευνα στη γενετική του AML είχε ως αποτέλεσμα τη διαθεσιμότητα των δοκιμών που μπορούν να προβλέψουν ποιο φάρμακο ή φάρμακα που μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για ένα συγκεκριμένο ασθενή, καθώς και πόσο καιρό ότι η ασθενής είναι πιθανό να επιβιώσει.

Οξεία μυελογενής λευχαιμία είναι μια σχετικά σπάνια μορφή καρκίνου. Υπάρχουν περίπου 10.500 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η συχνότητα εμφάνισης παρέμεινε σταθερή από το 1995 έως το 2005. AML ανέρχονται στο 1,2% του συνόλου των θανάτων από καρκίνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

AML είναι ελαφρώς πιο συχνή στους άνδρες, με ένα αρσενικό σε θηλυκό αναλογία 1.3:1.

Υπάρχει κάποια γεωγραφική διακύμανση της συχνότητας εμφάνισης της AML. Στους ενήλικες, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ωκεανία, ενώ οι ενήλικες AML είναι σπανιότερες στην Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Αντίθετα, η παιδική ηλικία AML είναι λιγότερο συχνή στη Βόρεια Αμερική και την Ινδία από ό, τι σε άλλα μέρη της Ασίας. Οι διαφορές αυτές μπορεί να οφείλεται σε γενετική του πληθυσμού, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, ή με συνδυασμό των δύο.

μετάφραση της σελίδας από μηχανή αναζήτησης
Πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια