Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νέος Πίνακας Προσδιορισ​μού Αναπηρίας

Σημαντικές θετικές αλλαγές σε ποσοστά αναπηρίας σοβαρών μόνιμων κατηγοριών αναπηρίας εμπεριέχει, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ο νέος πίνακας Προσδιορισμού Αναπηρίας.
 Όπως αναφαίρετε σε ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ "βελτιώθηκαν τα ποσοστά αναπηρίας σοβαρών και μόνιμων κατηγοριών αναπηρίας, όπως η.....

 θαλασσαιμία, αιμορροφιλία - συγγενής αιμορραγική διάθεση, πολλαπλούν μυέλωμα, μεταμόσχευση νεφρού, νόσος του Crown, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας.

Διορθώθηκαν κραυγαλέες αδικίες όπως αυτή που υπέστησαν οι μεταμοσχευμένοι ήπατος στους οποίους το ποσοστό αναπηρίας προσδιορίζεται στο 80% επ αόριστον και όχι στο 10%.

Επίσης, το ποσοστό αναπηρίας για τους ινσουλινοεξαρτώμενους διαβητικούς τύπου 1 με τη βεβαίωση της πάθησης προσδιορίζεται στο 50% και αυξάνεται ανάλογα με την επιδείνωση επιπλοκών.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι...παιδοφιλία, πυρομανία, ηδονοβλεψία, επιδειξιομανία, σαδομαζοχισμός αφαιρέθηκαν από το νέο πίνακα Προσδιορισμού Αναπηρίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια