Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διακοπές στο χωριό... τέλος και ο κοινωνικός τουρισμός

Η ραγδαία πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος του μέσου νοικοκυριού, σε συνδυασμό με τους αλλεπάλληλους φόρους και την άσχημη ψυχολογική διάθεση - εξαιτίας της οικονομικοπολιτικής αστάθειας - έχουν οδηγήσει σε σημαντική μείωση τις προκρατήσεις για το καλοκαίρι,. καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων θα....

 αρκεστεί στις διακοπές σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια.

Χαρακτηριστική προβλέπεται να είναι φέτος και η συρρίκνωση του αριθμού των ημερών κατά τις οποίες θα αποδράσουν φέτος οι Έλληνες, αφού η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης δεν επιτρέπει τις πολύμερες διακοπές παρελθόντων ετών.
20% αγγίζει η υστέρηση που εμφανίζει η ελληνική αγορά, με το πρώτο κρας τεστ το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος να καταδεικνύει την υποτονική κινητικότητα.

Την ίδια στιγμή, ευθεία βολή στην κίνηση του εσωτερικού τουρισμού αποτελεί η κατάργηση των προγραμμάτων του Κοινωνικού Τουρισμού, γεγονός που αποτρέπει ουσιαστικά πάνω από 500.000 πολίτες να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι.

'Αμεσο επακόλουθο της κατάργησης των προγραμμάτων αυτών αποτελεί το γεγονός πως πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, που στηρίζονται στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν θα λειτουργήσουν καθόλου φέτος.
Παράλληλα, η καθίζηση του εσωτερικού τουρισμού, ο οποίος μαστίζεται από την οικονομική δυσπραγία, προκαλεί σε πολλές επιχειρήσεις προβλήματα λειτουργίας, αφού το αρνητικό πρόσημο στις εισπράξεις είναι σχεδόν βέβαιο.
realnews

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια