Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η... κατάρα των Bee Gees

[Οι Bee Gees (Μόρις, Ρόμπιν και Μπάρι Γκιμπ), τo μουσικό συγκρότημα-θρύλος.]
Το μεγάλο χιτ των Bee Gees ήταν το «Stayin' alive» («Μένεις ζωντανός»), αλλά οι ίδιοι δεν ακολούθησαν τους στίχους του τραγουδιού.
Φαίνεται πως μια κατάρα κυνηγά τους Γκιμπ, καθώς.....

 ο θάνατος του Ρόμπιν είναι ο τρίτος στην οικογένεια, μετά τον χαμό του δίδυμου αδερφού του Μόρις πριν από εννέα χρόνια και του νεότερου αδερφού τους Αντι, ο οποίος δεν ήταν μέλος του συγκροτήματος, το 1988.
Αρκετούς μήνες πριν από τον θάνατό του, ο Ρόμπιν Γκιμπ έδωσε συνέντευξη σε βρετανική εφημερίδα, λέγοντας ότι πίστευε πως η οικογένειά του πλήρωνε κατά κάποιον τρόπο το τίμημα της δόξας των Bee Gees και ότι πλέον το κάρμα τούς τιμωρούσε.

Την άποψή του συμμεριζόταν και η μητέρα τους Μπάρμπαρα Γκιμπ, η οποία είδε τους γιούς της να μεγαλουργούν μουσικά και στη συνέχεια να φεύγουν πρόωρα από τη ζωή. Ο χτυπημένος από την επάρατη νόσο Ρόμπιν Γκιμπ αφήνει πίσω του, εκτός από τεράστια μουσική κληρονομιά, τη σύζυγό του Ντουίνα και τον γιο τους Ρόμπιν-Τζον, ενώ έχει άλλα δύο παιδιά από τον γάμο του με τη Μόλι Χάλις και ακόμη μία κόρη από μια σχέση του το 2008.
Η κατάρα του συγκροτήματος-θρύλου των Bee Gees ξεκίνησε πριν από είκοσι τέσσερα χρόνια με τον θάνατο του Αντι Γκιμπ, συνεχίστηκε το 2003 με τον θάνατο του Μόρις και εννέα χρόνια μετά ακολούθησε ο Ρόμπιν. Μοναδικοί εν ζωή από τα αδέρφια είναι ο 65χρονος Μπάρι και η αδερφή τους Λέσλι Εβανς, ενώ ζει και η μητέρα τους Μπάρμπαρα.
Μόρις Γκιμπ: Το alter ego του Ρόμπιν

Στις 12 Ιανουαρίου του 2003 έφυγε από τη ζωή ο Μόρις Γκιμπ, ο δίδυμος αδερφός του Ρόμπιν, όταν έπαθε καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης σε νοσοκομείο του Μαϊάμι. Αρχικώς είχε εισαχθεί για εγχείρηση ρουτίνας στο έντερο, με τους Ρόμπιν και Μπάρι να αμφισβητούν έντονα τη σκοπιμότητά της.

«Πισστεύουμε ότι έγιναν λάθη και ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος» είχε δηλώσει ο Ρόμπιν Γκιμπ. Ταραγμένοι από τον χαμό του αδερφού τους, οι Ρόμπιν και Μπάρι Γκιμπ ανακοίνωσαν το τέλος των Bee Gees τονίζοντας πως ο Μόρις ήταν η «κόλλα» που κρατούσε ενωμένο το συγκρότημα. O Mόρις Γκιμπ είχε δύο παιδιά με τη σύζυγό του Iβόν, ενώ πρώτη γυναίκα του ήταν η Βρετανίδα ποπ σταρ Λούλου.

Αντι Γκιμπ: Ο Βενιαμίν της οικογένειας

Αν και δεν ήταν μέλος των Bee Gees, ο Αντι Γκιμπ, ο μικρότερος αδερφός της οικογένειας, ήταν ενεργός με τη μουσική και ιδιαίτερα δημοφιλής στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Τα αδέρφια του έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πορεία της καριέρας του και εκτός του ότι του έγραφαν μουσική, τον στήριζαν και οικονομικά.

Σε αντίθεση με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, ο μόλις 30 ετών και ατίθασος Αντι πήρε τον λάθος δρόμο των ναρκωτικών και συγκεκριμένα της κοκαΐνης. Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 5 Μαρτίου του 1988, νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο με πόνους στο στήθος και πέντε μέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Στη σύντομη καριέρα του πρόλαβε να κυκλοφορήσει τρία προσωπικά άλμπουμ.

Μπάρι Γκιμπ: Το μοναδικό μέλος εν ζωή

Τραγική φιγούρα αναμφίβολα, ο Μπάρι Γκιμπ είδε τα αδέρφια του να χάνονται και πλέον είναι το μόνο εν ζωή μέλος των Bee Gees. Στα 65 χρόνια του, παραμένει μουσικά ενεργός και προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα του συγκροτήματος που αγαπήθηκε από εκατομμύρια φίλους της μουσικής.

Εγραψε πολλά τραγούδια όχι μόνο για τους Bee Gees αλλά και για πολλά κορυφαία ονόματα της αμερικανικής μουσικής σκηνής (μεταξύ των οποίων η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, η Νταϊάνα Ρος, ο Κένι Ρότζερς και πολλοί ακόμη) και δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με το Βιβλίο «Γκίνες», ο Μπάρι Γκιμπ είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος τραγουδοποιός στην ιστορία της μουσικής, πίσω από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΑΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια