Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ Π1β
TAX. Δ/ΝΣΗ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 17
TAX. ΚΩΔΙΚΑΣ: 101 87
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δ. Σακελλαρίδη
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 52 35 757
FAX:210 52 34 768
ΑΘΗΝΑ 18 - 6 - 2012
Αρ.Πρ. Π1β/Γ.Π.οικ.61752

ΘΕΜΑ:
Έναρξη εγγραφής και επιλογής παιδιών και άλλων κατηγοριών ατόμων που θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις του κρατικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2012.

1. Η οργάνωση και η λειτουργία των κατασκηνώσεων του Κρατικού Προγράμματος για το έτος 2012 ανατέθηκε σε Δήμους, ως εξής:
Α/Α
ΔΗΜΟΣ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΞΟΧΗΣ
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ
1.
ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Β' Ν. ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
2.
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
ΓΑΛΑΤΑ ΠΟΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
3.
ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Δ' ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ Ε' ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΜΕΑ
4.
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΚΕΡΑΤΕΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ
5.
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΜΠΟΥΚΑ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
6.
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΦΙΛΙΠΠΑΙΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
7.
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
8.
ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Ν. ΠΕΡΑΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
9.
ΘΑΣΟΥ
ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
10.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΜΑΚΡΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
11.
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
12.
ΧΑΝΙΩΝ
ΚΑΛΑΘΑ ΧΑΝΙΩΝ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
13.
ΒΟΛΒΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΑΙΔΙΑ - ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
14.
ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
15.
ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
16.
ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
17.
ΣΕΡΡΩΝ
ΧΡΥΣΟΠΗΓΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
18.
ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΝΕΡΑΙΔΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
19.
ΑΓΙΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
20.
ΒΟΛΟΥ
Β' ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
21.
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
ΠΕΥΚΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
22.
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΔΕΣΣΥΛΑΣ ΟΡΜΟΥ ΓΟΥΒΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ - ΑΜΕΑ
23.
ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Η' ΚΟΡΙΝΘΟΥ
(ΚΛΗΜΕΝΤΙΟΥ
ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ)
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
24.
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
25.
ΛΕΣΒΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
26.
ΣΑΜΟΥ
ΠΡΙΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
27.
ΧΙΟΥ
ΣΚΛΑΒΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
28.
ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Α' ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Β' ΚΑΜ. ΒΟΥΡΛΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΠΑΙΔΙΑ
Οι κατασκηνώσεις αυτές συντηρούνται σχεδόν αποκλειστικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και φιλοξενούν παιδιά που έχουν ανάγκη για παραθερισμό και που οι οικογένειές τους δεν μπορούν με δικές τους δαπάνες να καλύψουν αυτήν την ανάγκη.

Σε ορισμένες από αυτές φιλοξενούνται άτομα με αναπηρίες καθώς και ηλικιωμένα άτομα.

2. Με την ευκαιρία της έναρξης των σχετικών διαδικασιών για την εφαρμογή του κατασκηνωτικού προγράμματος, εγκρίνουμε την εγγραφή των παιδιών που θα ζητηθεί και πρέπει να φιλοξενηθούν στις Παιδικές Εξοχές από τη λήψη της εγκυκλίου αυτής και σας υπενθυμίζουμε τον τρόπο και την διαδικασία εγγραφής και αποστολής των οικείων καταστάσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες ως ακολούθως:

α) Στις Παιδικές Εξοχές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

β) Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται σε Κέντρα Υγείας και στους Σταθμούς Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

γ) Κάθε παιδί, πριν από την εγγραφή, θα εξετάζεται από τους γιατρούς των πιο πάνω Υγειονομικών Υπηρεσιών, ή από γιατρούς των Ασφαλιστικών Ταμείων που είναι ασφαλισμένοι οι γονείς του και γι' αυτό είναι απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου Υγείας ή η κάρτα των υποχρεωτικών για ομαδική συμβίωση εμβολίων τα οποία θα του συστήνονται να γίνουν σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει μέχρι την ημέρα της εγγραφής του.

δ) Για κάθε παιδί συμπληρώνεται ειδική καρτέλα, στην οποία εκτός από τα ατομικά στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο, ηλικία, καταγωγή κ.λ.π.) θα καταγράφεται κάθε παρατήρηση του γιατρού για την υγεία του παιδιού, καθώς και η γνώμη του για το αν το παιδί θα φιλοξενηθεί σε ορεινή ή παραθαλάσσια κατασκήνωση.

Σε ειδική στήλη, θα καταχωρείται η επιθυμία του παιδιού, η οποία θα ικανοποιείται εφόσον συμπίπτει με τη γνώμη του γιατρού και παρέχεται η ευχέρεια από τον σχετικό προγραμματισμό.

Σε άλλη στήλη της καρτέλας, θα αναγράφεται ο ασφαλιστικός φορέας που είναι το παιδί άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένο.

Η σωστά συμπληρωμένη καρτέλα για το παιδί διευκολύνει τους αρμόδιους για την παρακολούθησή του, ενώ είναι απαραίτητο στοιχείο για να βοηθηθούν στη στατιστική παρακολούθηση του κατασκηνωτικού προγράμματος οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

ε) Αντίγραφα των καρτελών θα σταλούν σε όλες τις προαναφερόμενες υγειονομικές υπηρεσίες από τους εξουσιοδοτημένους Δήμους και το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Υπόδειγμα καρτελών διαβιβάζεται με το παρών έγγραφο.

στ) Από τις κατασκηνώσεις αποκλείονται, μέχρι αποκαταστάσεως της Υγείας τους, τα παιδιά που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα και εντελώς τα παιδιά που πάσχουν από ψυχονευρωτικά νοσήματα (επιληψία κ.λ.π.).

ζ) Τα παιδιά μπορούν να επισκέπτονται τις παραπάνω Υγειονομικές Υπηρεσίες για την εγγραφή τους τις εργάσιμες ημέρες και ώρες μέχρι την 6η Ιουλίου 2012.

η) Οι Υπηρεσίες της παραγράφου β' θα στείλουν τις συμπληρωμένες καρτέλες στους εξουσιοδοτημένους Δήμους, οι οποίοι στη συνέχεια σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε κατασκήνωσης της περιοχής τους κατανέμουν τα παιδιά στις κατασκηνώσεις.

θ) Τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας συμμετέχουν στις παιδικές εξοχές κατά προτεραιότητα. Για τη φιλοξενία 10 παιδιών και άνω κάθε Ίδρυμα θα πρέπει να εξασφαλίσει και ένα (1) συνοδό.

3.Κατά την εγγραφή στα κατά τόπους ιατρεία των κατασκηνωτών, οι γονείς των παιδιών θα πρέπει να υποβάλουν φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή φωτοαντίγραφο της πρόσφατης δήλωσής τους θεωρημένο ή υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος τους.

4.Εκτός από το Πρόγραμμα των Παιδικών Εξοχών, το Υπουργείο, μέσω των εξουσιοδοτημένων Δήμων, εφαρμόζει σε μία κατασκήνωση και πρόγραμμα για ηλικιωμένα άτομα. Σχετικές αποφάσεις θα εκδοθούν από το Τμήμα Προστασίας Ηλικιωμένων του Υπουργείου μας.

5.Επίσης εφαρμόζεται επί σειρά ετών πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες. Σ' αυτό συμμετείχε ικανός αριθμός ατόμων με αναπηρίες που φιλοξενήθηκαν σε κατασκηνώσεις, στις οποίες δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για τον παραθερισμό τους.

Για τις κατασκηνώσεις, στις οποίες θα φιλοξενηθούν άτομα με αναπηρίες, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.με.Α.), που εδρεύει επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 236 - Ηλιούπολη, τηλέφωνο 210 52 36 501, η οποία θα έχει και την ευθύνη επιλογής των κατασκηνωτών, των συνοδών και του ειδικού προσωπικού.

6.Οι αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των Δήμων και η Διοίκηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. παρακαλούνται να συστήσουν στους υπαλλήλους, που ασχολούνται με τα προγράμματα αυτά, την υποχρέωση που έχουν για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων για το θέμα αυτό.

7. Όλες οι Υπηρεσίες, που εμπλέκονται στη λειτουργία του κατασκηνωτικού προγράμματος, πρέπει να βρίσκονται σε στενή συνεργασία μεταξύ τους με αντικειμενικό σκοπό να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος αυτού.

8. Οι αρμόδιες Διευθύνσεις όλων των Δήμων της χώρας παρακαλούνται για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού πάνω στο θέμα της εγκυκλίου αυτής.

Συνημμένα σας στέλνουμε δείγμα δελτίου κατασκηνωτή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί φωτοτυπία αυτού για την εγγραφή των κατασκηνωτών.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΤΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια