Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ζώδια: Εκλογές Ιουνίου 2012

Tο πλάνο εξόδου από την κρίση και η πλάνη της Ελλάδας
Η νέα εκλογική αναμέτρηση, αν και δεν είναι απρόβλεπτη, ωστόσο είναι ιδιαίτερα δυναμική και μείζονος σημασίας. Κατά τη διεξαγωγή της, έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες όπως αυτές των περί Ελευθερίας και Υποχρέωσης όπως τα σκέφτονταν ο Χομπς στην «Πραγματεία επί Πολίτου 1642» θα συγκρούονται και θα συνυπάρχουν ταυτόχρονα.

Με το κλείσιμο αυτών των εκλογών θα δοθούν από το ΔΝΤ μικρές ελευθερίες υπό όρους. Όμως η τακτική του καρότου και του μαστιγίου δεν θα πετύχει, αφού η επιτυχία ενός κράτους βασίζεται στη δύναμη να εξασφαλίζει πρωτίστως την ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός των τειχών του. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως με τις εκλογές στις 17 Ιουνίου η πολιτική σκηνή θα ανανεωθεί αλλά δεν θα φέρει τα ανάλογα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνεργασίες ενώσεις επιστροφές- καταστροφές πραγματοποιήθηκαν εν μέσω δύσκολων πλανητικών όψεων και εκλειπτικής περιόδου. Κατά συνέπεια η συμπαντική δικαιοσύνη τείνει να γίνει Νέμεσις σε αυτούς που καπηλεύτηκαν, λεηλάτησαν και τελικώς εξευτέλισαν την Ελλάδα. Τα κόμματα θα καταλάβουν έστω και αργά, όταν η κατάσταση πλέον είναι μη αναστρέψιμη, πως ο εκφυλισμός του ανταγωνισμού σε φανατισμό τελικά θα έχει πολύ δυσάρεστα επακόλουθα.

Οι έξω

Τα Μέσα Μαζικής ...Ενύπνωσης, αν και προσπαθούν να δείξουν πως ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο πλέον αναδυμένος ηγέτης σωτήρας της Ευρώπης εντούτοις μόλις βγήκε στην εξουσία, παρά τις λεκτικές διαφοροποιήσεις, ουσιαστικά «φίλησε» τα χέρια της Μερκελ και του Ομπάμα. Μην αναμένετε ότι θα έχει κάποια καθοριστικής σημασίας στάση απέναντι στα προβλήματα της Ελλάδας.

Από την άλλη πλευρά όμως είναι διάχυτη η αίσθηση πως επίκειται μια στροφή στην αντιμετώπιση της κρίσης από τους «δυνατούς» της Ε.Ε. Ξαφνικά η «επαναδιαπραγμάτευση» από «μαύρο πρόβατο» έγινε πολύ της μόδας... Μπροστά στον κίνδυνο να καταρρεύσει όλο το σύστημα, η Ελλάδα διεκδικεί τον ρόλο της «γλάστρας» που θα ποτιστεί μαζί με τον «βασιλικό».

Επιπλέον, να προσθέσουμε ότι η εκλογές αυτές συμβαίνουν στο κρίσιμο σαρανταήμερο προ των γενεθλίων της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και σε συνδυασμό με τις δυσαρμονικές όψεις του Πλούτωνα και του Ουρανού στο χάρτη ενοποίησης της Γερμανίας δείχνουν πως θα φέρουν προβλήματα στη Γερμανία και την κυβέρνηση της.

Οι μέσα

Νέα Δημοκρατία

Ο Δίδυμος Αντώνης Σαμαράς, πιστός στο... ζώδιο του, δεν μπόρεσε να μείνει σταθερός, υποστηρίζοντας τις θέσεις και τις πράξεις του, αντίθετα τάχιστα αναθεώρησε και μετέβαλε τη στάση του, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στη συνείδηση του κόσμου που αναζητά ασφάλεια και σιγουριά. Μόλις είδε το πολιτικό Βατερλό του Μαΐου, ανέκρουσε πρύμναν, θυμήθηκε ξανά αυτά που έλεγε πριν υπογράψει αλλά παράλληλα ...επανένταξε στο κόμμα όλους τους «μνημονιακούς» διαγραφέντες μεταξύ αυτών και τη Ντόρα Μπακογιάννη. Μία κίνηση που έφερε αλλά και έδιωξε κόσμο και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Δυνατό «όπλο» του ο Δίας, που την ημέρα των εκλογών είναι πάνω στον Ήλιο του.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο Κίσινγκερ είχε πει κάποτε πως «η εξουσία είναι το καλύτερο αφροδισιακό». Και όταν πηγαίνεις ξαφνικά από το 5% στο 20%, είναι φυσικό να «μπουρδουκλώνεσαι», δημιουργώντας μια ασάφεια στο εκλογικό σώμα. Ωστόσο, με τα γενικά πολιτικά κριτήρια να έχουν αλλάξει και το σκεπτικό των ψηφοφόρων να είναι πλέον ιδιόμορφο και απρόβλεπτο, ποντάρει στον ...Ουρανό για να κόψει το νήμα πρώτος.

ΠΑ.ΣΟ.Κ

Η ρητορική του προέδρου δεν αρκεί. Ο λαός έχει στραφεί ενάντια στο κόμμα, γιατί νιώθει ότι προδόθηκε τόσο αυτός όσο και τα οράματα του ιδρυτή του. Οι πατριωτικές και φιλολαϊκές κορώνες τελικά δεν πείθουν και δεν φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Από τις 18 Ιουνίου ένα νέο κίνημα δελφίνων θα αρχίσει να πριονίζει την καρέκλα του Βενιζέλου και τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να φαίνονται τα αποτελέσματα...

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ευρισκόμενοι σε μια κατάσταση αναδιοργάνωσης νομίζω ότι θα είναι ένα από τα τρία κόμματα που θα φέρουν τη ρήξη του ετοιμόρροπου συστήματος της μεταπολίτευσης και θα αυξήσουν κατακόρυφα τα ποσοστά τους. Όλα αυτά όμως στην... επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό το διάστημα διανύουν μια περίοδο κάμψης και θα δουν τα αποτελέσματα τους ελαφρώς μειωμένα σε σχέση με αυτά του Μαΐου.


ΔΗΜ.ΑΡ

Παρά τον «ορθό» πολιτικό λόγο του κ Κουβέλη, συμπιέζεται διαρκώς και παρότι για την ώρα αντέχει με μικρές απώλειες, μέχρι το φθινόπωρο τα ποσοστά της θα πέσουν εντυπωσιακά.

Χρυσή Αυγή

Προσωρινά (για 4 μήνες) τα δώρα του Δία απομακρύνονται από το χάρτη του κυρίου Μιχαλολιάκου, πάντα όμως υπάρχουν ο ...Ουρανός και ο Πλούτωνας! Τα γεγονότα στην Πάτρα, η προκλητική συμπεριφορά απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς αλλά και το δεξί κροσέ και το αριστερό ντιρέκτ του Ηλία Κασσιδιάρη, από τη μια πλευρά φόβισαν κόσμο, από την άλλη όμως συσπείρωσαν όλους εκείνους που βλέπουν το θέμα «αντισυστημικά».

Ακόμη και αν συρρικνωθούν τα ποσοστά της στην παρούσα φάση, η Χρυσή Αυγή μπορεί να κάνει μια επική «αντεπίθεση» στο άμεσο μέλλον.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ αρνείται συστηματικά να συμμετάσχει σε μια ριζοσπαστική και αριστερή κυβέρνηση και έτσι αποδεικνύεται πως ο πολιτικός λόγος του είναι ουτοπιστικός όπως τα ...διαδικτυακά φλερτ του facebook! Οι ψηφοφόροι κουράστηκαν από την περιθωριακή του τοποθέτηση. Θα έχει σημαντική πτώση αλλά παράλληλα και την ευκαιρία να «φρεσκάρει» την στρατηγική του.

Δράση- Δημιουργία Ξανά.

Ένα κόμμα που ζορίζεται να εισέλθει στη βουλή δείχνει τελικά να μην τα καταφέρνει, αφού ο κόσμος το αντιλαμβάνεται είτε ως ένα ακόμα «μνημονιακό» δεκανίκι, είτε ως «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»!

ΛΑ.Ο.Σ

Το τρίγωνο Πλούτωνα-Ήλίου που έχει εδώ και 8 μήνες ενεργοποίησε το Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνα που έχει στο γενέθλιο και έτσι μπήκε σε μια κατάσταση αποσύνθεσης και αναδημιουργίας. Σε αυτήν την φάση δεν διαφαίνεται είσοδος στη βουλή, ωστόσο το φθινόπωρο είναι σε άνοδο, καταφέρνοντας να αποσπάσει αγανακτισμένους ψηφοφόρους από τη δεξιά «πολυκατοικία». Από αυτήν την άποψη, η ώρα επανεισόδου του στη βουλή δεν αργεί.

Οι εκλογές αυτές μπορεί να δώσουν άλλον νικητή από αυτόν που τελικά θα κυβερνήσει.

Όπως και να έχει με το παιχνίδι του τουρισμού χαμένου, τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα και την ύφεση που προβλέπεται η νέα κυβέρνηση που θα ορκιστεί θα δυσκολευτεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και είναι αμφίβολη η μακροημέρευση της.
 www.astrology.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια