Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αιδηψός, το ....spa της φύσης

Οι αναζωογονητικές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών είναι γνωστές σε όλους μας και αν παλιότερα οι λουτροπόλεις ήταν προορισμός της "τρίτης ηλικίας", πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει....
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Αιδηψός !.
Στο παρελθόν...

Λόγω της ευεργετικής δράσης των ιαματικών πηγών της, υπήρξε σημαντικό θέρετρο από την αρχαιότητα.
Μάλιστα, μια εκδοχή θέλει τη λέξη "Αιδηψός" να προέρχεται από το αιδοίον + άπτομαι, λόγω της θεραπευτικής επίδρασης των νερών στις γυναικολογικές παθήσεις.

Κατά τα ρωμαϊκά χρόνια την επισκεπτόταν ο στρατηγός Σύλλας. Βρίσκοντας ανακούφιση σε κάποια πάθηση που τον ταλαιπωρούσε, ευεργέτησε την πόλη χτίζοντας εκεί θέρμες, των οποίων τα ερείπια σώζονται δίπλα από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων.
Εκτός από τον Σύλλα, πολλοί Ρωμαίοι αυτοκράτορες επισκέφτηκαν την Αιδηψό, μεταξύ αυτών ο Αύγουστος, ο Αδριανός, ο Μάρκος Αυρήλιος κ.α. Η ευγνωμοσύνη τους για τα ευλογημένα νερά της φαίνεται από τα γλυπτά και τους ανδριάντες που δώρισαν στην πόλη.

Ωστόσο, οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες δεν ήταν οι μόνοι διάσημοι που λάμπρυναν με την παρουσία τους την Αιδηψό. Κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου την επισκέφτηκαν ο Ωνάσης, ο Τσόρτσιλ, η Γκρέτα Γκάρμπο και πολλές άλλες φημισμένες προσωπικότητες της εποχής.
Δείγματα της μεγάλης ακμής της αποτελούν τα εξαιρετικά κτίρια, που θα δείτε να διατηρούνται έως σήμερα στον παραλιακό δρόμο της.
Ιδανικός προορισμός για όλους τους μήνες του χρόνου.
Η Αιδηψός, άλλωστε, ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις της λουτροθεραπείας, ενδείκνυται για μια μεγάλη βόλτα στην παραλία της.
Απέχει μόλις δυόμιση ώρες από την Αθήνα και θεωρείται μία από τις καλύτερες λουτροπόλεις του κόσμου, με τα νερά της να διαθέτουν θερμομεταλλικά άλατα σε μεγαλύτερη αναλογία από τις περισσότερες πηγές!
Η Αιδηψός είναι ένας προορισμός ιδανικός όλους τους μήνες του χρόνου, που μας προσκαλεί να χαλαρώσουμε στα "μαγικά" του νερά σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις του.
Σύγχρονος ιαματικός τουρισμός
Η Αιδηψός έζησε ένδοξες στιγμές κατά την αρχαιότητα και στις μέρες μας επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο διεκδικώντας την προσοχή μας.
Ο ιαματικός τουρισμός πλέον αποτελεί μια πρόταση που αφορά όλες ανεξαιρέτως τις ηλικίες!
Γιατί δεν είναι μόνο τα θαυματουργά ιαματικά νερά της, αλλά και η πανέμορφη φύση γύρω από αυτήν την καταπράσινη, με πευκώνες και όμορφες αμμουδιές, περιοχή.
Η αναγέννηση άρχισε πριν από κάποια χρόνια, με την ολοκλήρωση υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Ακολούθησαν πολλές ανακαινίσεις και χτίστηκαν και άλλα ξενοδοχεία. Μια μικρή πόλη που μεγαλώνει, αλλά δεν παλιώνει και παραμένει νέα και ...κομψή.
Στην επίσκεψή σας θα τη βρείτε πλήρως εξοπλισμένη σε ό τι αφορά τις τουριστικές υποδομές, αφού διαθέτει από πολυτελή εστιατόρια μέχρι ουζερί και φαστ φουντ. Και το σημαντικότερο, είναι προσιτή σε όλα τα βαλάντια.
Κοντινές περιηγήσεις.
Από την Αιδηψό μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το ακρωτήριο της Λιχάδας, τη "μύτη" της Εύβοιας στο Μαλιακό κόλπο. Σε αυτή τη διαδρομή θα βρείτε στο δρόμο σας τα Γιάλτρα, ένα γραφικότατο χωριό που έχει κι αυτό θερμά λουτρά. Στη συνέχεια θα συναντήσετε το Γρεγολίμανο με τη μαγευτική του παραλία, όπου βρίσκεται και το Club "Med Gregolimano". Από το σημείο αυτό έως και την άκρη του ακρωτηρίου υπάρχουν πολλές παραλίες και μικροί όρμοι με πεντακάθαρα νερά και πεύκα που φτάνουν μέχρι την ακτή.
Μια βόλτα που επίσης αξίζει να κάνετε είναι στους καταρράκτες του Δρυμώνα. Βρίσκονται λίγο μετά τη Μονή του Οσίου Δαβίδ του Γέροντος. Σε ύψος 400 μ., περίπου, σε ένα μέρος γεμάτο έλατα, θα δείτε ένα τοπίο φανταστικό με τρεχούμενα νερά και μικρές λιμνούλες. Τέλος, αξίζει μια επίσκεψη στη Λίμνη, γραφικότατη κωμόπολη πάνω στη θάλασσα, με πανέμορφες γωνιές και πολλά νεοκλασικά σπίτια.

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Δυστυχώς όμως πολλοί συνέλληνες δεν θα απολαύσουν το φυσικό αυτό αγαθό διότι τους τα έκοψε ο υπουργός "δεν πεθαίνουν κιόλας αυτοί" Λοβέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή