Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Reuters: ρεπορτάζ για την κρίση του σεξ στην Ελλάδα

Η κάποτε ακμάζουσα βιομηχανία του σεξ στην Ελλάδα είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης στη χώρα, καθώς οι Έλληνες ξοδεύουν όλο και λιγότερα χρήματα για ερωτικά παιχνίδια, πορνογραφία και γαργαλιστικά εσώρουχα..
Με αφορμή το Athens Erotic Dream....

την μεγαλύτερη έκθεση σεξ στην Ελλάδα, που λαμβάνει χώρα από τις 25 έως τις 27 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ε.Κ.Ε.Π στη Μεταμόρφωση, το πρακτορείο Reuters κάνει έρευνα για την κρίση η οποία χτύπησε και την βιομηχανία πορνό στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο οι εποχές έχουν αλλάξει και η κοσμοσυρροή που υπήρχε το 2008 όταν άνοιξε τις πόρτες της για πρώτη φόρα η έκθεση έχει μειωθεί αισθητά μετά από την συνεχόμενη ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
"Τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η Ελλάδα ως μέρος της διεθνούς συμφωνίας διάσωσης της χώρας οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, ενώ οι περικοπές μισθών και οι αυξήσεις των φόρων έχουν μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες"αναφέρει το Reuters.
Θύμα της και η βιομηχανία του σεξ.
Ο αριθμός των εκθετών μειώθηκε κατά το ήμισυ από το 2008 σε περίπου μια ντουζίνα, δήλωσε ο διοργανωτής της έκθεσης, Γιώργος Χρυσοσπάθης ο οποίος αναφέρει ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε ακόμα και να πληρώσει 15 ευρώ που είναι η είσοδός στην έκθεση.
"Συνηθίζαμε να βλέπουμε 20 με 30 χιλιάδες επισκέπτες, αλλά φέτος δεν ξέρω τι ακριβώς θα δούμε" δήλωσε ο κ. Χρυσοσπάθης.
Κρίση και στα Sex Shops
Μόνο το ένα τέταρτο των 300 έως 400 sex shops, που υπήρχαν κάποτε στην Αθήνα έχουν επιβιώσει της κρίσης.
"Τα πράγματα φαίνονται πολύ άσχημα, φίλε", δήλωσε ο Δονάτος Πάσσαρης που στέκεται μπροστά σε μεγάλο πάγκο, με ερωτικά βοηθήματα.
Οι αγοραστές ήταν λίγοι και ο κ. Πάσσαρης απάντησε γρήγορα στις ερωτήσεις φοβούμενος μη χάσει τους ελάχιστους πελάτες που βρίσκονται στο σταντ του.
"Εισπράττουμε 20 ευρώ την ημέρα, αν όχι καθόλου" είπε η Μαριάννα Λαμνάρου και πρόσθεσε ότι "ορισμένοι πελάτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και να αγοράσουν σεξουαλικά αντικείμενα".
Ο κλάδος αποτελείται κυρίως από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που εξαρτώνται εξ ολοκλήρου από τους αλλοδαπούς προμηθευτές και αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό.
"Δεν υπάρχει ένας χονδρέμπορος," σημειώνει ο Γ. Χρυσοσπάθης.
"Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπου τα καταστήματα βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους και εμπορικούς δρόμους, στα ελληνικά καταστήματα σεξ αγωνίζονται να αποτινάξουν την άθλια εικόνα τους. Σχεδόν όλα είναι άσχημα και βρίσκονται πάνω από καταστήματα πλυντηρίων αυτοκινήτων ή fast-food σε υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης", αναφέρει το δημοσίευμα.
"Οι Κινέζοι και οι Τούρκοι μας σκοτώνουν", είπε ο 55χρονος Λευτέρης Παπαδόπουλος ο οποίος πουλά καλτσοδέτες και κάλτσες για 5 έως 10 ευρώ την μία. Απευθυνόμενος στον πατριωτισμό των πελατών, έχει βάλει ταμπέλα που αναγράφει "Τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ελλάδα".
Η ύφεση έσβησε την παραγωγή ερωτικών ταινιών
Τέλος, σύμφωνα με το Reuters, στην Ελλάδα κάποτε υπήρχε μια μικρή αλλά επιτυχημένη βιομηχανία παραγωγής ερωτικών ταινιών, που απασχολούσε περίπου 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των φωτογράφων, των εικονοληπτών κλπ.
Στη δεκαετία του 1980, οι ταινίες σεξ συνήθως γυριζόντουσαν σε απομακρυσμένες αμμώδεις παραλίες με μερικά από τα πολλά νησιά της χώρας και μεταγλωττιζόντουσαν στα αγγλικά ώστε να τις εξάγουν.
Η παραγωγή πλέον, λόγω της κρίσης έχει μειωθεί δραματικά, σημειώνει το πρακτορείο.
epirus-tv-news

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια