Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαίρη Συνατσάκη, Τάμτα και Άννα Πρέλεβιτς, για καλό σκοπό.

Το όνομά τους και την αγάπη του κόσμου, και ιδιαίτερα των νεαρών κοριτσιών, χρησιμοποιούν οι Μαίρη Συνατσάκη, Τάμπτα και Άννα Πρέλεβιτς με σκοπό να προωθήσουν την ενημερωτική εκστρατεία για την αντισύλληψη, υπό την αιγίδα της Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού, στο Νοσοκομείο....

 "Αλεξάνδρα"
Έχοντας ως σύνθημα "Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια",αυτές οι τρεις πρέσβειρες εμπνέουν και αφυπνίζουν τις νέες γυναίκες σχετικά με τη σωστή ενημέρωση για μια υγιή και ασφαλή σεξουαλική ζωή.
Πώς ξεκίνησαν όλα..
Τα στοιχεία για τις εκτρώσεις στη χώρα μας είναι συγκλονιστικά, αφού το 12% των γυναικών έχουν κάνει έκτρωση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στους εφήβους παγκοσμίως είναι υψηλό, αφού κάθε χρόνο περίπου 13 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 20 ετών μένουν έγκυοι, ενώ παρατηρείται αύξηση  των μολύνσεων από ΣΜΝ (σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσοι) σε εφήβους.

 Όπως άλλωστε δηλώνει ο καθηγητής κ. Αριστείδης Αντσακλής, διευθυντής της Α΄Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, "παρά την πρόοδο, η χώρα μας έχει μείνει πίσω στο θέμα της αντισύλληψης, σε σχέση με τα ποσοστά της Ευρώπης. Το 80% των γυναικών με ενεργή σεξουαλική ζωή που δεν παίρνουν αντισύλληψη μένουν έγκυοι μέσα σε ένα χρόνο. Μία στις πέντε γυναίκες καταφεύγει στην έκτρωση, πράξη που βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο την αναπαραγωγική τους ικανότητα και την ψυχική τους υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή τους".

 "Για τους λόγους αυτούς ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντισύλληψη, που είναι εξαιρετικά σημαντική. Οφείλουμε να υποδείξουμε στις νέες κοπέλες τις επιλογές αντισύλληψης", δηλώνει ο υπεύθυνος εκστρατείας.
Οι πρέσβειρες του www.your-life.gr
Η έναρξη της εκστρατείας σηματοδοτήθηκε και με τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.your-life.gr. Πρόκειται για έναν πλήρη οδηγό αντισύλληψης για τη σύγχρονη γυναίκα που ξεκινάει τη σεξουαλική της δραστηριότητα με πληροφορίες για όλα τα είδη αντισύλληψης, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, με στόχο την αποφυγή των ΣΜΝ και το ασφαλές σεξ.

 "Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα site, σωστά ενημερωμένο για θέματα αντισύλληψης με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, δοσμένες από τους γυναικολόγους του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού, που απευθύνεται με αμεσότητα και χωρίς ταμπού στις έφηβες και τις νέες γυναίκες.
 Είναι ένα portal που τα νέα κορίτσια πρέπει να επισκέπτονται για να μαθαίνουν όσα δεν γνωρίζουν", τονίζει στο περιοδικό GLAM η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη. Ακόμα δεν παραλείπει να παραδεχτεί πως η ίδια δίνει μεγάλη σημασία σε αυτά τα θέματα και δείχνει απόλυτη συνέπεια στα ραντεβού της με το γιατρό, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Για αυτά που μας συμβαίνουν δεν ευθύνονται μόνο οι σύντροφοί μας. Εμείς, πρέπει να πάρουμε το σώμα μας στα χέρια μας"

Η Τάμτα, από την άλλη, έχοντας και ως παράδειγμα την κόρη της που βρίσκεται στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας, υποστηρίζει ότι πολλές φορές τα παιδιά παίρνουν λάθος πληροφορίες από συνομηλίκους τους, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο.
 "Το εν λόγω site πρέπει να γίνει η καλύτερη φίλη όλων των κοριτσιών. Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει πολύ και ιδιαίτερα όλες εκείνες τις μικρές που από ντροπή και μόνο δεν μιλάνε, δεν εκφράζουν τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε: Η σωστή ενημέρωση μπορεί να μας σώσει από πολλά  κακά. Ας συμβουλευόμαστε τους ειδικούς"

Την ίδια άποψη έχει και η τρίτη της παρέας, το μοντέλο - παρουσιάστρια Άννα Πρέλεβιτς, που συμπληρώνει: "Παρόλο που έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες, οι νέες γυναίκες δεν είναι σωστά ενημερωμένες για τις επιλογές της αντισύλληψης, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στις εκτρώσεις ή να ζουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε και να επιλέξουμε τη στάση που θα έχουμε στη ζωή μας: αντισύλληψη ή ανασφάλεια για το μέλλον μας".
* Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.your-life.gr
Κατερίνα Θεοδωροπούλου

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια