Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μεσογειακή Μακαρονάδα

.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια
1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
2 μεγάλα φρέσκα κολοκυθάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι (Όχι τούς σπόρους)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας Μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
Αλάτι
Πιπέρι

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ -ΜΗ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΑ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τις λιαστές ντομάτες σε νερό για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Πλύνετε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες και αλατίστε τα.
Βγάλτε τις λιαστές ντομάτες από το νερό και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ , τα ανακατεύετε σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Αν θέλετε την σάλτσα πιο αραιή βάλτε λίγο νερό από αυτό που είχατε τις λιαστές ντομάτες.
Βράζετε τα μακαρόνια, τα σερβίρετε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με την σάλτσα. Από πάνω βάλτε τα ωμά κομμένα κολοκυθάκια.
Τέλος βάλτε φρέσκο χοντοκομμένο πιπέρι.
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΑ Η ΣΑΛΤΣΑ, ΜΠΟΡΕΪΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΑΣΕΤΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ.
ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΩΜΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΨΗΣΕΤΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ η ΣΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ.
Έρη Κουλουβάτου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια