Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κυπελλούχος η Τσέλσι! 2012

Κυπελλούχος Αγγλίας για 7η φορά στην ιστορία της και τέταρτη τα τελευταία έξι χρόνια στέφθηκε η Τσέλσι.
Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο νίκησε 2-1 τη Λίβερπουλ στο Γουέμπλεϊ, παρουσία 90.000 θεατών και κατάκτησε τον τίτλο.
Τα γκολ των Λονδρέζων πέτυχαν οι Ραμίρες (11΄), Ντρογκμπά (52΄), ενώ για τη Λίβερπουλ μείωσε ο Κάρολ στο 64΄.

Μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη μέχρι την έλευση του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, μετατρέπεται σε πρώτη φάση σε επιτυχημένη. Αν, δε, συνοδευθεί από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μιλάμε για μια από την πιο χαρακτηριστική μετατροπή ομάδας, μεσούσης της περιόδου! Η Τσέλσι μπήκε στο Γουέμπλεϊ με νοοτροπία κυπελλούχου Αγγλίας και σχεδόν δύο ώρες αργότερα ο Τζον Τέρι σήκωνε στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πρώτη επικίνδυνη επίθεση της Τσέλσι στο 11΄, σουτ του Ραμίρες στην κλειστή γωνία, λάθος του Ρέινα και προβάδιασμα για τους "μπλε". Στο 52΄ από ασίστ του Λάμπαρντ, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πλάσαρε υποδειγματικά, έγραψε το 2-0 και ο τελικός είχε αρχίσει να "γέρνει" στην πλευρά των Λονδρέζων.

Το γκολ του Κάρολ στο 64΄, αποτελούσε την πραγματοποίηση της ευχής κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Ακολούθησε ένα "κολασμένο" ημίωρο, με τους "ρεντς" να σφυροκοπούν την περιοχή του Τσεχ και τις κερκίδες του Γουέμπλεϊ να "φλέγονται". Η φάση που θα μείνει στην ιστορία έγινε στο 82΄, όταν ο Κάρολ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία και έφυγε για να πανηγυρίσει, όμως ο Τσεχ "απογειώθηκε" και με τη συμβολή του οριζόντιου δοκαριού κράτησε το κύπελλο στα χέρια της ομάδας του!

Διαιτητής: Φιλ Ντάουντ

ΤΣΕΛΣΙ (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Άσλεϊ Κόουλ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες (76΄ Μεϊρέλες), Μάτα (+90΄ Μαλουντά, Καλού, Ντρογκμπά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Χοσέ Ενρίκε, Τζέραρντ, Χέντερσον, Σπίρινγκ (55΄ Κάρολ), Ντάουνινγκ, Μπέλαμι (78΄ Κάιτ), Σουάρες.
SigmaLive

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια