Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβουλές διαμόρφωση​ς του κήπου

*  Ο κήπος πρέπει να εναρμονίζεται με το γενικότερο ύφος της οικοδομής.
*  Τα φυτά που θα τοποθετηθούν δεν πρέπει να εμποδίζουν τη θέα από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα, ούτε να κρύβουν το φως.
*  Κατά τη διαμόρφωση του κήπου πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν θα αλλάξει η γενική ιδέα και προοπτική των ηλιόλουστων και των σκιερών σημείων
*  Πριν την διαμόρφωση του κήπου, δεν πρέπει να παραλείπεται η μελέτη του εδάφους και της αποχέτευσης.
*  Απαιτείται προσοχή στην επιλογή των φυτών (μέγεθος, χρώμα, συντήρηση), καθώς μπορεί ορισμένα να αναπτυχθούν υπερβολικά και να μην ταιριάζουν με τον χώρο.
*  Πριν την επιλογή των φυτών, ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι σίγουρος ότι είναι σε θέση να τα περιποιηθεί σωστά και κυρίως εντατικά.
*  Πριν από την αγορά των φυτών, των επίπλων και των διακοσμητικών πρέπει να γίνει μια έρευνα και να έχει καθοριστεί το ύψος της δαπάνης.
*  Κατά τη διαμόρφωση κήπου σε ταράτσα ή βεράντα χρειάζεται μελέτη των αντοχών της κατασκευής.
*  Η ύπαρξη φυτών έξω από το σπίτι συγκρατεί τη σκόνη που εισέρχεται στο εσωτερικό.
*  Το πράσινο έξω από τα παράθυρα του σπιτιού περιορίζει το θόρυβο.
*  Για λόγους ασφαλείας, είναι σημαντικός ο φωτισμός των εξωτερικών χώρων.
*  Σε περίπτωση που τοποθετηθούν γλάστρες σε ψηλά σημεία πρέπει να στερεωθούν με ασφάλεια.
*  Τα φυτά δεν είναι ανάγκη να είναι τοποθετημένα σε ευθεία γραμμή, καθώς οι καμπύλες και η πιο "άνετη" διαρρύθμιση είναι που δίνουν ιδιαίτερο τόνο.
*  Τα φυτά της ίδιας ποικιλίας μπορούν να φυτεύονται μαζί και δίπλα σε φυτά με ταυτόχρονη ανθοφορία.
*  Πέτρες σε διάφορα μεγέθη και σε υποτυπώδη σχήματα μπορούν να δημιουργήσουν ανέξοδα ιδιαίτερα αισθητικό αποτέλεσμα.
*  Ανάμεσα στα φυτά μπορούν να τοποθετηθούν διάφορες ψηφίδες, τούβλα ή κεραμίδια.
*  Στην είσοδο του σπιτιού ή σε κάποιο νοητό μονοπάτι μπορεί να τοποθετηθούν διακοσμητικές πέτρες.
*  Τα βιβλία και τα περιοδικά κηπουρικής έχουν χρήσιμες και εξειδικευμένες συμβουλές για κάθε χώρο. Συνήθως περιέχουν και φωτογραφίες για να μπορεί να δει ο καταναλωτής όλα τα στάδια εφαρμογής.

*  Πόσο κοστίζει μια στοιχειώδης επίπλωση κήπου ή βεράντας;
Για τη διακόσμηση βεράντας επιλέξτε γλάστρες, ζαρντινιέρες με αγαπημένα φυτά. Τη διαφορά στη βεράντα κάνει η ποσότητα των φυτών, η οποία πρέπει να είναι ικανοποιητική για ένα εμφανές αποτέλεσμα μέσα στο αστικό περιβάλλον.
Τέντες, έπιπλα βεράντας και πέτρες ζωγραφισμένες στο χέρι αποτελούν οικονομικές λύσεις για τις βεράντες όλων των διαστάσεων. Ακόμη κι αν η βεράντα είναι μικρή, ή αν δεν υπάρχει καν βεράντα παρά μόνον παράθυρο με περβάζι, αυτό μπορεί να διακοσμηθεί με πολλές μικρές γλάστρες.

*  Πού μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για να πάρει συμβουλές για τη διακόσμηση;
Υπάρχουν πολλά γραφεία κηποτεχνικών μελετών στα οποία μπορεί να απευθυνθεί κανείς για μια εξειδικευμένη μελέτη στον χώρο του. Οι ειδικοί, ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη κάνουν τις προτάσεις τους για την καταλληλότερη διαμόρφωση του χώρου και την επιλογή των κατάλληλων φυτών.
Στο δεύτερο σκέλος μπορεί να βοηθήσει και κάποιος υπάλληλος από τις κατά τόπους ανθοκομικές εκθέσεις. Συνήθως ο ειδικός κάνει προτάσεις που να βασίζονται στις γραμμές που του έδωσε ο ιδιοκτήτης και κατόπιν αρχίζουν οι εργασίες κατασκευής, οι οποίες ολοκληρώνονται σε πολύ λίγο χρόνο.

Τι επιλογές υπάρχουν για τη διακόσμηση κήπου;
Το υλικό που επιλέγεται συνήθως για τη διακόσμηση κήπου είναι το ξύλο, που ως φυσικό υλικό δένει αρμονικά με το περιβάλλον. Στο δάπεδο μπορεί να τοποθετηθούν πλάκες μπετόν, πέτρα ή ξύλο σε επιλεγμένα σημεία σχηματίζοντας μονοπατάκια.
Ως διακοσμητικά χρησιμοποιούνται προβολείς κήπου, αγαλματάκια, έπιπλα κήπου, κούνιες ακόμα και εκκλησάκια ή χτιστοί φούρνοι. Πολύ εύκολη υπόθεση είναι η κατασκευή μικρής τεχνητής λίμνης: αφού αφαιρεθεί μέρος χώματος από το σημείο που έχει επιλεγεί και δημιουργηθεί κοίλωμα, μεταφέρεται στον χώρο νερό (μετά από 2-3 μέρες) το οποίο συγκρατείται με πέτρες που τοποθετούνται περιμετρικά στο εσωτερικό του κοιλώματος.

*  2.000 ευρώ στοιχίζει μια στοιχειώδης επίπλωση κήπου (μεγάλο τραπέζι μπαμπού, 6 καρέκλες, κούνια, σκαμπό, τραπεζάκι).
*  300 ευρώ περίπου κοστίζει η επιλογή πλαστικών επίπλων (πλαστική τραπεζαρία με καρέκλες καλής ποιότητας).
HOME-Μικρές αγγελίες

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια