Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η "Οδύσσεια" του Εθνικού Θεάτρου

Για την ερχόμενη χειμερινή σεζόν μετατέθηκε το ανέβασμα της «Οδύσσειας» στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του διάσημου Αμερικανού σκηνοθέτη Μπομπ Γουίλσον.
Η παράσταση (που θα στηριχτεί πάνω στη διασκευή που έκανε στο ομηρικό έπος ο Βρετανός ποιητής Σάιμον Αρμιτάζ και σε δραματουργική επεξεργασία του Βόλφγκαντ Βινς) θα ταξιδέψει μέσα στο....

 2013 και στη γειτονική Ιταλία, όπου θα παιχτεί στο «Piccolo Theatro» του Μιλάνου.
Ο κορυφαίος πρωτοποριακός σκηνοθέτης (που έδειξε μεγάλη κατανόηση και κατέβασε αρκετά το υψηλό κασέ του λόγω της οικονομικής κρίσης) θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για να ολοκληρώσει την παράστασή του, αφού ήδη έχει κάνει πρόβες κατά τις προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα μας.

Αυτή η παραγωγή είναι ένα μεγάλο ρίσκο από οικονομικής πλευράς για την πρώτη κρατική μας σκηνή, μετά το «Τρίτο στεφάνι» που υπήρξε από τις μεγαλύτερες. Ομως, το θέατρο είναι συνώνυμο του ρίσκου.

Η «Οδύσσεια» είναι το δεύτερο μεγάλο έπος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, μετά την «Ιλιάδα». Πραγματεύεται τον περιπετειώδη επαναπατρισμό του ήρωα του Τρωικού Πολέμου και βασιλιά της Ιθάκης Οδυσσέα, καθώς και τον φόνο των μνηστήρων, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στο παλάτι του και διεκδικούσαν τη γυναίκα του Πηνελόπη.

Στη διανομή παίρνουν μέρος πολλοί καλοί ηθοποιοί, τους οποίους επέλεξε ο ίδιος ο Μπομπ Γουίλσον ύστερα από ακρόαση. Ανάμεσά τους είναι οι Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Θανάσης Ακκοκαλίδης, Γιώργος Γλάστρας, Ζέτα Δούκα, Σταύρος Ζαλμάς, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Λυδία Κονιόρδου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Τάσος Νούσιας, Βίκυ Παπαδοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Ακης Σακελλαρίου, Γιώργος Τζαβάρας, Αποστόλης Τότσικας, Νικήτας Τσακίρογλου, Κοσμάς Φοντούκης. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Οκτωβρίου.
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια