Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η Ρούλα Χάμου κάνει ντοκιμαντέρ με το Γιάννη Πλούταρχο

Εργάζεται στα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας, από 16 ετών.
Στην ιδιωτική τηλεόραση, από την πρώτη σχεδόν, ημέρα της λειτουργίας της.
Μιλάμε για τη δημοσιογράφο και θεατρική παραγωγό, Ρούλα Χάμου, η οποία, μετά τη διακοπή του τηλεοπτικού “Κους-Κους” όπου συμμετείχε για 5 χρόνια, ανοίγει καινούργια σελίδα, στις πολλαπλές της δραστηριότητες!
Μετά την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα έντυπα αλλά και τη.....

 θεατρική παραγωγή, μπαίνει και στο χώρο του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, σαν παραγωγός, με βαρύγδουπες συνεργασίες, όπως αυτή του Γιάννη Πλούταρχου, στο ρόλο του κεντρικού παρουσιαστή.
Του Δημήτρη Γκοσμάνη
Η δημοσιογράφος και θεατρική παραγωγός, Ρούλα Χάμου
Είναι αλήθεια ότι αναλαμβάνεις την παραγωγή διεθνούς ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή το Γιάννη Πλούταρχο ?
Είναι αλήθεια.
Όπως ξέρεις, τα τελευταία 5 χρόνια, κάνω παραγωγή θεάτρου.
Είναι, όμως, πάντα, ανήσυχη κι ανικανοποίητη!
 Ήθελα να κάνω δουλειές που να μου δώσουν νέες εμπειρίες και ν’ απευθύνονται σ’ ένα ευρύ κοινό κι εκτός Ελλάδος.
Όσο πιο πολλές συνεργασίες κάνουμε και συναντούμε καινούργιους ανθρώπους, δε βαλτώνουμε αλλά εξελισσόμαστε.
Στην Ελλάδα, επειδή γνωριζόμαστε πολύ καιρό μεταξύ μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημιουργικής στασιμότητας.
 Έτσι, λοιπόν, μου δόθηκε η ευκαιρία, όταν γνώρισα, την Άρτεμις Σιμόπουλος, πρόεδρο του κέντρου Διατροφής και Γενετικής της Αμερικής, να ενεργοποιηθώ για τη δημιουργία αυτού του διεθνούς ντοκιμαντέρ…

Το οποίο αφορά σε θέματα διατροφής και υγείας ?
Αφορά στην «Ωμέγα δίαιτα», που είναι γνωστή σα «Μεσογειακή διατροφή» αλλά, πρόκειται, στην ουσία, για την «κρητική διατροφή».
Όπως, επισημαίνει η Άρτεμις Σιμόπουλος, επιστημονικά, επικεφαλής του ντοκιμαντέρ μας, αλλά και το Ινστιτούτο Ροκφέλερ, οι μακροβιότεροι άνθρωποι, στην ιστορία της ανθρωπότητας, είναι οι Κρήτες.
 Αυτό οφείλεται στη διατροφή τους, που είναι πλούσια σε «Ωμέγα 3» στοιχεία κι αυτό, χάρη στη σύσταση του εδάφους της Κρήτης.
Οι αρχαίοι Κρήτες, λοιπόν, μέσω του εμπορίου αλλά και των αποικιών τους, από τη 2η χιλιετία, προ Χριστού, μετέφεραν τις διατροφικές τους συνήθειες σ’ όλη τη Μεσόγειο, αλλά και στην Κίνα όπου πήγαιναν για μετάξι, κυρίως!
Έτσι στη Μεσόγειο, επικράτησε ο κρητικός και γενικά, ο ελληνικός τρόπος σίτισης, μέσω των αποικιών!
Αυτά τα ταξίδια, πρόκειται να παρακολουθήσει το σενάριο του ντοκιμαντέρ και μαζί ο παρουσιαστής Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος θα συναντά σε κάθε χώρα, διάσημες προσωπικότητες!

Θεωρείς ότι σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αφορά τον κόσμο ένα ντοκιμαντέρ για τη διατροφή ?
Τώρα, περισσότερο, από ποτέ!!
 Είναι σημαντικό να πληροφορήσουμε την υφήλιο ότι τα προϊόντα μας είναι τα ποιοτικότερα, για τη μακροζωία και την υγεία και αν εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να φέρουν πολύ χρήμα στην Ελλάδα! Σκέψου ότι η Κίνα, 1,5 δις.
Άνθρωποι, ενδιαφέρονται για τα σαλιγκάρια μας που είναι τα πιο πλούσια σε «Ωμέγα 3» κι εμείς δεν έχουμε να τους δώσουμε! Δεν ασχολείται κανείς!
Οι πολιτικοί υπήρξαν εγκληματικοί! Η Ελλάδα είναι μια πάμπλουτη χώρα και δε το ξέρει!
Ρούλα Χάμου, συνεργασία με Γιάννη Πλούταρχο σε ντοκιμαντέρ
Γιατί επιλέχθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος για παρουσιαστής ?
Πρώτον, διότι ενδιαφέρεται πολύ για το θέμα.
Υπήρξε αγρότης, μέχρι τα 22 χρόνια του και γνωρίζει, πολύ καλά, τις καλλιέργειες και τα προϊόντα.
Δεύτερον, είναι ένας ευαισθητοποιημένος, οικολογικά, πατέρας 5 παιδιών και πολύ δημοφιλής άνθρωπος, στον τόπο, ώστε να περάσει μηνύματα!
 Τρίτον, το ντοκιμαντέρ, εκτός από τα θέματα διατροφής, θα παρουσιάσει και τις πολιτισμικές παραμέτρους αυτών των αρχαίων ανθρώπων που είχαν τόση γνώση αλλά κι εκλέπτυνση, που εμείς δε διαθέτουμε.
Το ντοκιμαντέρ, λοιπόν, θα έχει πολύ μουσική, απ’ όλη τη Μεσόγειο και θέλουμε το Γιάννη Πλούταρχο, με την υπέροχη φωνή του, να μας ταξιδέψει μέσα στους αιώνες, μουσικά, και να πούμε στις υπόλοιπες χώρες, ότι από εμάς ξεκίνησαν όλα!
Μ’ αυτή την έννοια είναι ένα πολιτικό ντοκιμαντέρ!

Σε ποια φάση βρισκόμαστε τώρα ?
Στην φάση που παρουσιάζουμε τις προθέσεις μας, μέσω αυτής της δουλειάς σε υποψήφιους χορηγούς, εταιρείες ελληνικές, που τους ενδιαφέρει η εξαγωγή των προϊόντων τους στο εξωτερικό.
Το SKAI είναι το ελληνικό κανάλι που είναι ο συμπαραγωγός και αρωγός μας και θέλουμε η Πολιτεία να μην κωφεύει.
Υπάρχουν προγράμματα ΕΣΠΑ για παραγωγή ντοκιμαντέρ και δεν έχουν απορροφητικότητα! Κάποιοι τα λυμαίνονται!
Από την άλλη μαθαίνουμε ότι δόθηκαν, πέρυσι, 4,5 εκατομμύρια Ευρώ για αναστήλωση τζαμιού στη Θράκη! Το εξηγείται εσείς ?

Ανταποκρίνονται οι διεθνείς προσωπικότητες ?
Είμαστε σ’ εξαιρετικό δρόμο, γιατί οι περισσότεροι καλλιτέχνες και διανοούμενοι ανά τον κόσμο, σέβονται τον ελληνικό πολιτισμό.
 Έχει πλάκα ότι είπαμε στον Πλούταρχο, ότι θέλουμε τη Μπελούτσι, όταν επισκεφθούμε τις ελληνικές αποικίες στην Ιταλία κι ο Πλούταρχος μας κοίταξε και είπε: Η γυναίκα μου η Μαρία, είναι πιο όμορφη!
boxtv

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια