Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θέμα χρόνου ένας σεισμός με επιπτώσεις στην Ελλάδα

Θέμα χρόνου θεωρεί ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης την εκδήλωση ενός σεισμού με επιπτώσεις στην Ελλάδα.
 Ο κ. Τσελέντης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την αντισεισμική θωράκιση της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον καθηγητή....

"είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε ένα σεισμό με επιπτώσεις στην Ελλάδα και αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο.


Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους".

Ωστόσο, ο καθηγητής τονίζει ότι «θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή» καθώς και ότι «Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς».

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο καθηγητής ήταν καθησυχαστικός για το σεισμό 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε και έγινε αισθητός σε Αχαΐα και Ηλεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ενώ «δεν έχει καταγραφεί κάποιο προσεισμικό σήμα, άρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο».

ΣΧΟΛΙΑ

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/5/12, 7:06 μ.μ.

    Σεισμός έχει χτυπήσει τον εγκεφαλό του!!!
    Κι αυτουνού και των υπολοίπων καραγκιοζηδων κινδυνολόγων που τρομοκρατούν τον κόσμο για να τσεπώσουν τις επιδοτήσεις τους για τα μηχανηματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν μας φτάνουν τα τόσα προβλήματά μας ο σεισμός μας έλειπε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή