Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μας ζητάνε σεξ χωρίς προφυλακτικό

Μετά τις «προεκλογικού χαρακτήρα» επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και τη δημόσια διαπόμπευση οροθετικών ιερόδουλων χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος, επανήλθε στο προσκήνιο αφενός το «πολυφορεμένο» ζήτημα των οίκων ανοχής και της προστασίας της δημόσιας υγείας, αφετέρου η πλήρης ανικανότητα του κράτους να κάνει τα λόγια πράξεις, ελέγχοντας την παράνομη....

 μετανάστευση και την παράνομη έκδοση προσώπων.
Μιλώντας εφ’όλης της ύλης στην «F.S.», η πρόεδρος τους Σωματείου Εκδιδομένων Προσώπων Ελλάδος αποκαλύπτει την πραγματική όψη του κόσμου της νύχτας, που το κράτος, με περίσσεια υποκρισίας και στρουθοκαμηλισμού, συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά και κυρίως επικίνδυνα. «Αυτή είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου» εξηγεί η κ. Κανελλοπούλου, καθώς «με την κρίση, η ήδη δύσκολη κατάσταση θα χειροτερέψει κι άλλο».

Πώς κρίνετε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των ιερόδουλων με τις φωτογραφίες τους;
Πρόκειται για κρατικό κανιβαλισμό και για διαπόμπευση, μια καουμπόικη προεκλογική εκστρατεία του κ. Χρυσοχοΐδη. Τα κορίτσια αυτά έχουν γίνει «ρόμπα» στα χωριά και τους γνωστούς τους, έχουν παραβιαστεί τα προσωπικά τους δεδομένα αλλά και το ιατρικό τους απόρρητο. Αλήθεια, γιατί διαπομπεύουμε τα θύματα και όχι τους θύτες, τους πελάτες δηλαδή που έρχονται στα μαγαζιά μας και μας ζητούν να προβούν στην ερωτική πράξη χωρίς προφυλακτικό, γνωρίζοντας ότι είναι μολυσμένοι με HIV, σκορπώντας έτσι το θάνατο; Ας πούνε κανένα όνομα στην τηλεόραση ή στις οικογένειές τους και θα δούμε αν θα συνεχίσουν να σκορπούν έτσι το θάνατο. Καιρός να αφήσουμε τα θύματα στην ησυχία τους και να ασχοληθούμε λίγο και με τους θύτες.

Σκέφτεστε πλέον να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες;
Οι κοπέλες δεν είχαν άδεια άσκησης επαγγέλματος, οι περισσότερες νομίζω δεν είχαν καν χαρτιά, ως εκ τούτου, ενώ τους συμπαραστέκομαι, δεν μπορώ να τις εκπροσωπήσω. Οργανώσεις όπως η Θετική Φωνή, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος και, γιατί όχι, μια δική τους εκπρόσωπος είναι καιρός να βγουν και να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Έπρεπε να ενημερωθεί ο κόσμος για τα συγκεκριμένα «επικίνδυνα» σημεία, αλλά όχι να κατακρεουργηθούν άνθρωποι. Εδώ θα περάσουν 6 μήνες για να κάνει τα χαρτιά της μια κοπέλα... Ουσιαστικά η κρατική αδυναμία, η γραφειοκρατία και η ανικανότητα τις οδηγούν στην παράνομη πορνεία.

Κίνδυνος δημόσιας υγείας
Τι κάνουμε σήμερα για την παραπορνεία;
Όπως σας είπα και πριν, εγώ δεν ασχολούμαι με την παραπορνεία. Εκπροσωπώ μόνο τα νόμιμα απασχολούμενα άτομα, δηλαδή περίπου 1.200 εργαζόμενες και 2.000 βοηθητικό προσωπικό. Στη μαύρη και μη κλινικά κατοχυρωμένη πορνεία έχουμε σήμερα πάνω από 20.000 άτομα. Έκτος του ότι αυτοί δεν συνεισφέρουν με φόρους κτλ., αποτελούν κίνδυνο για κάθε έννοια δημόσιας υγείας. Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως της κρατικής, νομικής ομηρίας, της μάστιγας των ναρκωτικών και της γενικής εξώθησης στην παρανομία για την επιβίωση.
Τελικά οι κοπέλες γνώριζαν ότι είχαν προσβληθεί από τον ιό;
Αυτό δεν το γνωρίζω. Αυτό που μπορώ να σας πω, και σε αυτό το σημείο θέλω να διαβεβαιώσω και τους δικούς μας πελάτες, είναι ότι οι νόμιμες κοπέλες, δηλαδή όσες έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, καταθέτουν εργαστηριακές εξετάσεις ανά δύο μήνες και κλινικές εξετάσεις ανά 15 μέρες. Οι πελάτες μπορούν να ζητούν το αντίστοιχο πιστοποιητικό από τον οίκο ανοχής για να προστατεύονται και αυτοί και οι οικογένειές τους. Μιλάμε για μια ενδελεχή διαδικασία, με κάρτα υγείας, εξετάσεις αίματος και όλα τα σχετικά. Όποιος δε είναι νόμιμος δεν έχει δυστυχώς την εγγύηση ότι δεν είναι βλαπτικός. Γιατί αυτά σου έρχονται από το πουθενά, έχω και δικά μου, κοντινά πρόσωπα που έχουν προσβληθεί από τον ιό. Οι συνθήκες εκεί έξω είναι απερίγραπτες.
Δηλαδή ποιες είναι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας στο χώρο των οίκων ανοχής;
Όλο το κακό αρχίζει από το άρθρο 3 παράγραφος 4 του νόμου 3734 του Αυγούστου του 1999. Από το 1999, που βγήκε ο νόμος, φωνάζω συνεχώς. Τότε είχαμε 100-150 οίκους ανοχής, ενώ τώρα έχουμε 600, που είναι όλοι παράνομοι λόγω των παράλογων απαιτήσεων του νόμου, με βάση τον οποίο δεν μπορούμε πουθενά να βγάλουμε άδεια εγκατάστασης. Το 2007 δόθηκαν 300 άδειες, αλλά και πάλι έχουμε κολλήσει. Σκεφτείτε, αρμόδια για τα δικά μας θέματα είναι 5 συναρμόδια υπουργεία που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Τι περιμένετε να γίνει μετά δηλαδή;
Πρέπει να απλουστευτούν οι διαδικασίες έκδοσης δικαιολογητικών και να φύγουν οι κοπέλες από το δρόμο. Πρέπει να διοργανωθούν καμπάνιες, επισταμένη έρευνα, σεξουαλική αγωγή στα σχολεία. Το κράτος όμως εθελοτυφλεί.

Δηλαδή το κράτος κλείνει τα μάτια και έρχεται να κόψει κορδέλες προεκλογικά;
Κοιτάξτε, εγώ είμαι αρνητική στην εκμετάλλευση ανθρώπων. Η αλήθεια είναι ότι οι δημοτικές αρχές της Αθήνας, τόσο η τωρινή όσο και η προηγούμενη, έχουν κάνει αξιόλογες προσπάθειες. Παλαιότερα ο Ν. Μπίστης το είχε στείλει στη Βουλή, αλλά τελικά το απέρριψε ο ΛΑΟΣ. Προσπάθειες γίνονται, αλλά απαιτείται συνολική αντιμετώπιση.

Ωρολογιακή βόμβα
Μέχρι πού μπορεί να πάει αυτή η κατάσταση;
Η αλήθεια είναι ότι επικρατεί ανησυχία στους κόλπους της κοινότητάς μας, ψάχνουμε τους πελάτες μήπως κι έχουν κανένα σύμπτωμα, τους κοιτάμε προσεκτικά, ελέγχουμε για περίεργα υγρά, δερματικά.
Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Η δημόσια υγεία στους δρόμους της πορνείας, ιδίως στο σταυροδρόμι με τα ναρκωτικά, είναι ωρολογιακή βόμβα που σε λίγο θα σκάσει, αν δεν έχει ήδη σκάσει. Όταν μια κοπέλα χωρίς χαρτιά, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος, που βρίσκεται σε οικονομική καχεξία, έχει ανάγκη, μπορεί και να υποκύψει. Όταν ο πελάτης διπλασιάσει την ταρίφα για την ερωτική συνεύρεση χωρίς προφυλακτικό, τότε έχουμε πρόβλημα. Και αυτό είναι καθημερινό φαινόμενο. Η διαφορά είναι ότι εμείς περνάμε συνεχώς τεστ και εξετάσεις και τους πετάω έξω επιστρέφοντάς τους τα λεφτά, ενώ μια κοπελίτσα στο δρόμο μπορεί και να δεχτεί. Ή μάλλον, αν έχει ανάγκη, θα δεχτεί. Σίγουρα. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς υποκρισία.
free sunday

ΣΧΟΛΙΑ

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/5/12, 8:14 μ.μ.

    poso geloios einai aytos poy paei xwris profylaktiko me agnwstes,poso mallon me pornes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ειναι μονο γελοιος αλλα και επικινδυνος για την οικογενεια του, τα παιδια του......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/12, 12:33 π.μ.

    Καλά να πάθουμε όταν θεωρούμε δεδομένο και "φυσιολογικό" να πηγαίνει ο/η οικογενειάρχης σύζυγος με άλλους συντρόφους. Γιατί ρε φίλε, δεν παντρεύτηκες, δεν έχεις σύντροφο, τί σκατά θές; Να μας γ..σεις όλους άμα λάχει;
    Εγώ προτείνω κατάργηση του σεξ.. Αφού άλλωστε ο κόσμος έχει γεμίσει μαλάκες, ας είναι και ..κυριολεκτικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/12, 1:32 μ.μ.

    mallon se exei me pantofla i dikia sou ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή