Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σεισμός Ιταλία: Δέκα οι νεκροί!

Nέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε για δεύτερη φορά μέσα σε εννέα ημέρες την περιοχή Μόντενα στην περιφέρεια της Εμίλια-Ρομάνια της Ιταλίας.
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τον σεισμό έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα....

 υπάρχουν κι άλλα θύματα, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς εγκλωβισμένους σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής.​

Συγκεκριμένα, ο σεισμός σημειώθηκε στις 09.00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και έγινε ιδιαίτερα αισθητός από το Βένετο έως και το Μιλάνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρρευσαν κτίρια στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο. Συγκεκριμένα, στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε πανικός αφού οι μνήμες από τον προηγούμενο καταστρογικό σεισμό είναι ακόμα νοπές.

Στη Μπολόνια εκκενώθηκαν προληπτικά και κυρίως εξαιτίας του φόβου των κατοίκων δεκάδες καταστήματα ενώ αρκετός κόσμος εγκατέλειψε τις δουλειές του κι έχει βγει στους δρόμους.

Επιπλέον, σε όλη την βόρειο Ιταλία έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι, σε πολλές περιπτώσεις, εκτός λειτουργίας.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια