Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάλπες για ...φάγωμα στο χωριό Ευκαρπία

Κάλπες για ...φάγωμα έστησαν, οι κάτοικοι στο χωριό Ευκαρπία, στο Κιλκίς, προτρέποντας τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους το πιο νόστιμο πιροσκί.
Μόλις μία εβδομάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο ιερέας του χωριού Ιωάννης Ξενιτίδης έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα γευστικό ξεφάντωμα, σε μια....

 προσπάθεια να συσπειρώσει τους ενορίτες του και να τους αποδείξει έμπρακτα ότι ενδιαφέρεται να περνάνε καλά.
Οργάνωσε, λοιπόν, για πέμπτη χρονιά τον διαγωνισμό παρασκευής πιροσκί, ρίχνοντας στη "μάχη" τους ποντιακούς συλλόγους από τον νομό Κιλκίς, οι οποίοι διεκδίκησαν την ψήφο των συγκεντρωμένων κατοίκων.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν και φέτος ο Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευκαρπίας, σε τιμητική επέτειο προς ανάμνηση της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.

Η συμμετοχή, όπως σημείωσε ο πατέρας Ιωάννης, είχε σημαντική αύξηση, πέρσι συμμετείχαν 1.000 άτομα και φέτος υπολογίζεται ότι ψήφισαν περισσότεροι από 1.500 άτομα. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού, με τους ερασιτέχνες γευσιγνώστες να επιδίδονται στη δοκιμή των εδεσμάτων υπό τους ήχους της ποντιακής λύρας, ενώ αργότερα το γλέντι άναψε για τα καλά με χορό και τραγούδι.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ενορία Αγ. Δημητρίου Κιλκίς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιολούστου "Το Καρς", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μάρκου "Οι Μωμόγεροι" και ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σάντας.
"δ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια