Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα χαρακτηριστικά του Ταύρου 21 Απριλίου - 20 Μαΐου

Ταύρος ♉ Taurus
*  Στη Μυθολογία ο αστερισμός του Ταύρου συσχετίζεται με τον κρητικό Ταύρο τον οποίο έπιασε ο Ηρακλής σε έναν από τους άθλους του.
Μπορεί να σχετίζεται και με τον ταύρο που απήγαγε την Ευρώπη, τον Δία.
 Ορισμένοι λένε ότι είναι η αγελάδα που απέτισε φόρο τιμής στην Ιώ. Επίσης ο Διόνυσος μεταμορφωνόταν συχνά σε ταύρο ( "Βάκχες" του Ευριπίδη).
Είναι σύμβολο δύναμης και ισχύος και η θυσία του την άνοιξη σήμαινε για πολλούς μεσογειακούς λαούς την εξασφάλιση της γονιμότητας των χωραφιών.
*  Δύο ομάδες άστρων συνθέτουν τον αστερισμό του Ταύρου, οι Υάδες και οι Πλειάδες. Σύμφωνα με τον μύθο, οι Υάδες είναι οι μεταμορφωμένες κόρες του Ερεχθέα, του βασιλιά της Αθήνας, ο οποίος επέλεξε την Αθηνά ως προστάτιδα της πόλης.
Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας προσέφεραν τα δώρα τους (ένα άλογο και μια ελιά) και ο Ερεχθέας επέλεξε τη θεά ως προστάτιδα.
Για να εκδικηθεί ο Ποσειδώνας, κάλεσε το γιο του Εύμολπο από τη Θράκη να επιτεθεί στην Αθήνα. Για να σωθεί η πόλη, ο Ερεχθέας έπρεπε να θυσιάσει τη μια από τις κόρες του.
Εκείνες επέλεξαν να θυσιαστούν όλες.
Η Αθηνά για να τις ανταμείψει τις μεταμόρφωσε σε άστρα, χαρίζοντάς τους την αθανασία.
Αυτή η ομάδα αστέρων περιλαμβάνει και το λαμπρό αστέρα Αλντεμπαράν (Λαμπαδία), που στα αραβικά σημαίνει ο επόμενος, επειδή ανέτελλε μετά τις Πλειάδες.

 Κατά την παράδοση, οι Πλειάδες είναι επτά. Η ανατολή τους νωρίς το πρωί συνέπιπτε με την εαρινή συγκομιδή ενώ η βραδινή τους εμφάνιση με το φθινοπωρινό όργωμα των χωραφιών.

Σύμφωνα με έναν ελληνικό μύθο, μια από τις Πλειάδες, η Ηλέκτρα, σταμάτησε να λάμπει μετά την πτώση της Τροίας γιατί ο Δόρδανος, ο γιος της, ήταν ο ιδρυτής της πόλης.
Κατά καιρούς εμφανιζόταν στον ουρανό ως κομήτης.
Η πιο γνωστή από τις Πλειάδες, η Μαία, ήταν η μητέρα του Ερμή.

*  Ο Ταύρος είναι σταθερό ζώδιο της Γης και έχει κυβερνήτη τον πλανήτη Αφροδίτη, τον πλανήτη της αγάπης, της ομορφιάς και της χαράς.
Αγαπά τα όμορφα πράγματα, τα υλικά αγαθά, την πολυτέλεια, τις τέχνες.
 Σκέπτεται αργά και αποφασίζει με τον ίδιο ρυθμό, αντίθετα από τον Κριό που αποφασίζει πριν να σκεφθεί.
'Εχει μεγάλο θάρρος, υπομονή, αυτοέλεγχο, λατρεύει την οικογένεια και την άνεση του σπιτιού του. Είναι γενναιόδωρος και πιστός.
Ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό, το λάρυγγα, τη σπονδυλική στήλη, τα γεννητικά όργανα και τα πόδια. Έχει γερό κύτταρο και αρρωσταίνει σπάνια.
Αλίκη Κοτζιά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια