Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η σφαγή του Μίμη Ζουγανέλη

Εφτασε η ώρα της μεγάλης αλήθειας για τη στυγερή δολοφονία του Μίμη Ζουγανέλη.
Η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες με βασικούς πρωταγωνιστές το «φονικό τρίο» που οργάνωσε το σατανικό σχέδιο εξόντωσης του επιχειρηματία και την αρπαγή του 1.050.000 ευρώ μέσα από την πολυτελή του κατοικία στη Μύκονο.
Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Σάμου θα καθίσουν η......
εκρηκτική Πολωνή χορεύτρια Margarita Piatek, ο εραστής της κι άλλος ένας ομοεθνής της. Πρώτη φορά θα ακουστούν όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της πολύκροτης υπόθεσης, ενώ οι δικαστές θα προσπαθήσουν να δώσουν τέλος σε ένα θρίλερ που κρατάει από την ημέρα της δολοφονίας του επιχειρηματία. Μπορεί οι διωκτικές αρχές να έφτασαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών δραστών, ωστόσο ακόμη δεν έχουν βρεθεί όλα τα χρήματα που αφαιρέθηκαν από το θύμα. Ο Μίμης Ζουγανέλης είχε το ποσό του 1.050.000 ευρώ μέσα στο χρηματοκιβώτιό του, ωστόσο οι δολοφόνοι ανέφεραν ότι πήραν 78.000 ευρώ. Οπότε παραμένει άγνωστο το πού βρίσκονται τα 972.000 ευρώ.

Ηταν αρχές Οκτωβρίου του 2010, όταν εμβρόντητη η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε την είδηση της στυγερής δολοφονίας του 73χρονου Μυκονιάτη επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη. Ο άτυχος επιχειρηματίας, αδελφός του Μάκη Ζουγανέλη, ιδιοκτήτη του θρυλικού μπαρ «Remezzo», βασανίστηκε άγρια πριν δολοφονηθεί. Οι δύο αδίστακτοι δολοφόνοι, ακολουθώντας τις οδηγίες που τους είχε δώσει η Πολωνή, είχαν καταφέρει να μπουν στη βίλα του 73χρονου στο Γλυφάδι και τον ακινητοποίησαν χτυπώντας τον με τα χέρια στο πρόσωπο. Στη συνέχεια τον έδεσαν με καλώδιο και τον ανέβασαν αιμόφυρτο από το ισόγειο στη βεράντα του πρώτου ορόφου, όπου συνέχισαν να τον γρονθοκοπούν με απίστευτη αγριότητα και να τον πετσοκόβουν με ένα κομμάτι γυαλί για να τους αποκαλύψει πούύ είχε κρύψει το χρηματοκιβώτιο. Οταν απέσπασαν το μυστικό του, τον αποτελείωσαν χτυπώντας του το κεφάλι σε μια γωνία του μπαρ της βεράντας.

Στις 30 Μαρτίου οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σάμου θα κηρύξουν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας. Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, τελεσθείσα από δράστες ευρισκόμενους σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θα βρεθούν η 28χρονη χορεύτρια Margarita Piatek, η οποία διατηρούσε τριετή σχέση με το θύμα, ο 31χρονος εραστής της Grzegorzko Domiminik Tomas, καθώς και ο επίσης Πολωνός συγκατηγορούμενός τους, ο 27χρονος ταξιτζής Szulewski Mateus.
Στην απέναντι πλευρά, της πολιτικής αγωγής, θα βρίσκονται οι συγγενείς του 73χρονου επιχειρηματία: ο αδελφός του Μάκης Ζουγανέλης, η πολυαγαπημένη του αδελφή και ο ανιψιός του Γεράσιμος, με τον οποίο το θύμα διατηρούσε στενή σχέση. Οι άνθρωποι που ήταν πιο κοντά στον αδικοχαμένο επιχειρηματία αδυνατούν ακόμη και σήμερα να πιστέψουν τον άδικο όσο και βίαιο τρόπο με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ο δικός τους άνθρωπος και στο δικαστήριο θα ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Την ίδια ώρα, νιώθουν ικανοποίηση που βρέθηκαν οι δράστες, καθώς και για το γεγονός ότι η δίκη θα γίνει νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο. Γι’ αυτόν άλλωστε τον λόγο ο ανιψιός του θύματος, συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της οικογένειας Αλέξη Κούγια, είχε ταξιδέψει προ μηνών στην πόλη Tarnow της Πολωνίας και είχε ζητήσει να δει την εισαγγελέα του περιφερειακού δικαστηρίου Elzbieta Potoczek επιτυγχάνοντας τη γρήγορη έκδοση των δραστών στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι θα υποστηρίξουν ότι την ημέρα της δολοφονίας είδαν τους τρεις δράστες να περιμένουν να επιβιβαστούν στο καράβι που εκτελούσε το δρομολόγιο Σάμος - Πειραιάς, την ίδια ώρα που όλοι ήξεραν ότι η 28χρονη σύντροφος του Μίμη Ζουγανέλη έλειπε στη χώρα της, όπως και η απολογία ενός εκ των κατηγορουμένων, μαζί με τα αντικειμενικά στοιχεία που βρέθηκαν.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας, τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για τον σύντομο χρόνο της εξιχνιάσεως του εγκλήματος αλλά κυρίως του προσδιορισμού της εκδικάσεως της υποθέσεως, γεγονότα που είναι ασυνήθιστα για τα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας. Τα στοιχεία είναι συντριπτικά, δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβητήσεως και η καταδίκη όλων των κατηγορουμένων είναι βεβαία. Ωστόσο θα είναι μια πολύχρονη δίκη, λόγω των πολλών μαρτύρων και της αμφισβητήσεως εκ μέρους των δραστών των πράξεών τους».
Η χορεύτρια πίσω από το έγκλημα που σόκαρε το πανελλήνιο!

Συγκλονισμένη, η κοινή γνώμη είχε πληροφορηθεί ότι πίσω από την άγρια «σφαγή» του 73χρονου επιχειρηματία Μίμη Ζουγανέλη, στη βίλα του στη Μύκονο, κρυβόταν η εντυπωσιακή Πολωνή χορεύτρια Margarita Piatek. Η 28χρονη χορεύτρια, η οποία ήταν γνωστή στην τοπική κοινωνία του Νησιού των Ανέμων και τα τελευταία τρία χρόνια διατηρούσε σχέση με τον 73χρονο επιχειρηματία, έβαλε μπροστά το σατανικό της σχέδιο τον Αύγουστο του 2010, ενώ έμενε στο σπίτι του πάμπλουτου συντρόφου της. Κάποια στιγμή τού είπε ότι θα πήγαινε για λίγες μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα της προκειμένου να δει τους συγγενείς της, όμως αντί για τους γονείς της φτάνοντας στην Πολωνία συναντήθηκε με τον εραστή της και έναν ακόμη ομοεθνή τους, τους οποίους ενημέρωσε για το χρηματοκιβώτιο με το 1.050.000 ευρώ.

Ετσι στις 4 Οκτωβρίου του 2010 οι δύο άντρες εισήλθαν οδικώς από τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων και την επόμενη μέρα έφτασαν στη Μύκονο. Η εξέλιξη είναι σοκαριστική, καθώς οι δύο αδίστακτοι δολοφόνοι μπήκαν στο σπίτι του 73χρονου, άρχισαν να τον χτυπούν με μανία και εγκατέλειψαν τη βίλα μόνο αφού τον αποτελείωσαν. Στη συνέχεια πήραν το χρηματοκιβώτιο και επέστρεψαν ξανά στην πατρίδα τους. Λίγο αργότερα στα Σκόπια βρέθηκε και το άδειο χρηματοκιβώτιο, το οποίο οι δύο αδίστακτοι Πολωνοί άνοιξαν με τρυπάνι για να αφαιρέσουν από το εσωτερικό του τα χρήματα.
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια