Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πόσο κοστίζει οδικά το ταξίδι του Πάσχα (πίνακας 2012)

Με τη τιμή της βενζίνης πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, η επιλογή του ταξιδιού με το αυτοκίνητο γίνεται μία ακριβή υπόθεση…
Μαζί με τα διόδια, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετ’ επιστροφής και με πολύ συντηρητικούς υπολογισμούς ξεπερνά τα 180 ευρώ, ενώ για όσους μείνουν Αθήνα, μία βόλτα στο Μαραθώνα ή στο Λαύριο θα κοστίσει.....

 20 ευρώ.
Για τους υπολογισμούς εκτιμάται μέση τιμή βενζίνης στα 2 ευρώ και ένα σχετικά οικονομικό αμάξι που καταναλώνει 7 λίτρα ανά 100 χλμ.
Κρίσιμος παράγοντας, μετά τα καύσιμα είναι τα διόδια οι τιμές πολλών εξ αυτών αναπροσαρμόστηκαν τον Φεβρουάριο:

• Αν χρησιμοποιηθεί η Αττική Οδός μία βόλτα 50 περίπου χιλιομέτρων στον Μαραθώνα ή στο Λαύριο κοστίζει 19,6 ευρώ (2,8 ευρώ τα διόδια).
• Η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 500 χιλιομέτρων απαιτεί τη πληρωμή 9 διοδίων. Το κόστος φτάνει στα 183,2 ευρώ εκ των οποίων τα 140 μόνο για καύσιμα.
• Ένα ταξιδάκι στην Κόρινθο (84 χλμ) θα κοστίσει 34,4 ευρώ εκ των οποίων τα 24 είναι καύσιμα και τα υπόλοιπα διόδια (Ελευσίνας και Αττικής Οδού).
• Η διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη μήκους 214 χλμ απαιτεί 86 ευρώ, εκ των οποίων τα 60 είναι καύσιμα και τα υπόλοιπα πληρωμή των4- 5 σταθμών διοδίων.
• Αν κάποιος διασχίσει την Εγνατία Οδό, δηλαδή την διαδρομή Ηγουμενίτσα – Αλεξανδρούπολη μήκους 620 χλμ θα πρέπει να πληρώσει 194 ευρώ, κυρίως για καύσιμα αφού για τους 5 σταθμούς διοδίων θα δώσει 20 ευρώ.
Το υπουργείο Ανάπτυξης συστήνει έλεγχο του αυτοκινήτου πριν τη διαδρομή, αλλά και των τιμών των καυσίμων. Υπενθυμίζεται ότι πλέον λειτουργεί και υπηρεσία δωρεάν αποστολής SMS (54151 αναγράφοντας τη πόλη ή περιοχή). Η άλλη λύση είναι οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς.
 Πόσο κοστίζει οδικά το ταξίδι του Πάσχα [πίνακας]
troktiko

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια