Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βραβείο Πούλιτζερ σε ιστοσελίδες ενημέρωσης

Με το βραβείο Πούλιτζερ τιμήθηκαν για πρώτη φορά ιστοσελίδες ενημέρωσης για το περιεχόμενο πυο δημοσιεύτηκε αποκλειστικά στο Διαδίκτυο.
Ανάμεσά τους οι ιστοσελίδες Huffington Post και Politico. Pulitzer και στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στην εφημερίδα New York Times.
Στην κατηγορία εσωτερική ενημέρωση......

 διακρίθηκε ο δημοσιογράφος Ντέιβιντ Γουτν της Huffington Post για την δουλειά του σχετικά με τη ζωή Αμερικάνων βετεράνων στρατιωτών που είχαν υπηρετήσει σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Τιμητικό βραβείο πήρε και ο σκιτσογράφος Ματ Γουέρκερ της ιστοσελίδς Politico για τα χιουμοριστικά του σκίτσα, κυρίως με θέμα τον πόλεμο ανάμεσα σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Για τη φωτογραφία ενός κοριτσιού που κλαίει από τρόμο ύστερα από επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ στη διάρκεια σιιτικής τελετής τιμήθηκε ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μασούντ Χοσάινι

Ο φωτογράφος Κρεγκ Φ.Γουόκερ της Denver Post κέρδισε βραβείο στην κατηγορία «Θεματική Φωτογραφία» για σειρά φωτογραφιών. Σε μία από τις φωτογραφίες διακρίνεται ο Μπράιαν Σκοτ Όστρομ, ένας βετεράνος στρατιώτης που είχε πολεμήσει στον πόλεμο του Ιράκ, ο οποίος επέστρεψε στις ΗΠΑ πάσχοντας από μετά-τραυματικό στρες.
Ο δημοσιογράφος των New York Times, Τζέφρι Τζέτλμαν, τιμήθηκε με Pulitzer στην κατηγορία «διεθνής ενημέρωση» για την κάλυψη του λιμού και των συγκρούσεων στην ανατολική Αφρική.
Για πρώτη φορά εδώ και 35 χρόνια, η επιτροπή του Πούλιτζερ δεν κατάφερε να δώσει βραβείο σε λογοτεχνικό έργο. Η επιτροπή είχε καταλήξει σε τρία μυθιστορήματα: το The Pale King του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, τοSwamplandia της Κάρεν Ράσελ και τη νουβέλα Train Dreams του Ντένις Τζόνσον αλλά κανένα δεν απέσπασε την απαιτούμενη πλειοψηφία.
www.alterthess.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια