Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πάνε κόντρα στην κρίση φτιάχνοντα​ς καραμέλες

Οι πρωτότυπες επαγγελματικές ιδέες φαίνεται να μη λείπουν ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Το πρώτο κατάστημα χειροποίητης καραμέλας στην Ελλάδα έχει ανοίξει τις πόρτες τους εδώ και ένα μήνα στο Γκάζι και φαίνεται πως έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.
Την ιδέα αυτή, άκρως διαδεδομένη σε άλλες χώρες, έφερε στην Ελλάδα η  κ.Πόπη Καλαμαρά με το σύζυγό της κ. Γ.Παπαδόπουλο.
 Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, όπου και εμπνεύστηκαν και 6 μήνες εκπαίδευσης αρκούσαν για να ξεκινήσουν τα νέα τους σχέδια διαθέτοντας ό τι κεφάλαιο είχαν.

"Στην Ελλάδα βλέπω πολλά μαγαζιά που τα πουλάνε όλα. Νομίζω ότι η εξειδίκευση μπορεί να φέρει την επιτυχία και να κάνει την κάθε επιχείρηση να "πιάσει" στην αγορά.
Εμείς δεν θα πουλήσουμε κάτι άλλο πέρα από καραμέλες", τονίζει η κ. Καλαμαρά ερωτώμενη για το τι είναι αυτό που την κάνει να πιστεύει πως μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποδώσει καρπούς.
 Ωστόσο, μεγάλο βάρος δίνει και στην ποιότητα των υλικών και του προϊόντος.
Θεωρεί πως πρέπει να είσαι σωστός και καλός σε αυτό που κάνεις και το σημαντικότερο είναι "να μην παζαρεύεις την ποιότητα".
Η μυστική συνταγή.
Τα υλικά που χρησιμοποιούν είναι απλά και γνωστά σε όλους.
Η ζάχαρη και το νερό έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά όπως σε κάθε επιτυχία, έτσι και εδώ υπάρχει μια μυστική συνταγή που τη γνωρίζει μόνο η κ. Καλαμαρά και ο σύζυγός της.
 Τα ράφια του καταστήματος είναι γεμάτα από βαζάκια με πολύχρωμες καραμέλες και γλειφιτζούρια, στα οποία όμως αποτυπώνονται διάφορα σχέδια, λέξεις και, άμα ζητήσει κάποιος, ακόμα και ονόματα.
Αυτό που θα ήθελαν και οι δύο είναι να αρχίσουν να συνεργάζονται και με μαγαζιά που κινούνται στο χώρο του γάμου και της βάπτισης, καθώς θεωρούν πρωτότυπο το να δίνονται, αντί για κουφέτα, πολύχρωμες καραμέλες, όπου θα αναγράφονται πάνω ονόματα ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί ο καθένας.
Αθηνά Θωμά

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια