Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στην Αμυγδαλέζα το πρώτο στρατόπεδο λαθρομεταναστών

"Στόχος μας είναι ο πρώτος χώρος κλειστής προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών να λειτουργήσει αμέσως μετά το Πάσχα σε ειδικούς χώρους της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα", ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αξία».
Όπως είπε η τροπολογία θα κατατεθεί τη Μεγάλη Δευτέρα στη Βουλή.
«Είναι επιτακτικό να βρούμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες λύσεις για ένα πρόβλημα εθνικό όχι τοπικό. Χωρίς αυτούς τους χώρους το πρόβλημα δεν λύνεται.
Πρέπει αυτό να το καταλάβουμε και να αναλάβουμε όλοι μαζί, με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις και συνεργασίες αντίστοιχες πρωτοβουλίες», τόνισε ο υπουργός.

Επισήμανε επίσης ότι ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές, «αν δεν πάρουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, πρώτον οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστικές τραγωδίες κάθε είδους, δεύτερον, θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, και των Ελλήνων και των μεταναστών, τρίτον, η απραξία και η αναποφασιστικότητα επωάζουν το "αυγό του φιδιού", κάθε είδους φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, και τέταρτον, αντιμετωπίζουμε τον άμεσο κίνδυνο αποβολής μας από τη Συνθήκη Schengen, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Ανεφερόμενος σε όσους κάνουν λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης», ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι είτε είναι ανιστόρητοι είτε κάνουν εμπόριο ευαισθησίας χωρίς αντίκρισμα.
«Απάνθρωποι δεν είναι οι χώροι υποχρεωτικής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. 
Απάνθρωπο είναι να περιοριζόμαστε σε ωραία λόγια και συνθήματα, ενώ γύρω μας, πλάι μας, σημειώνονται χιλιάδες δράματα που μπορεί να εξελιχθούν σε μια μείζονα ανθρωπιστική τραγωδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια