Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κάπου σε έχω ξαναδεί-Οι καρμικές σχέσεις

Αναγνωρίζουμε ισχυρές καρμικές σχέσεις όταν πλανήτες του
από την Βασιλική Κόντη
«Νιώθω πως μου ανήκεις, τρελό ακούγεται αλλά έτσι νιώθω, σαν να μου ανήκεις ....από πάντα!»
Η σύγχρονη Αστρολογία περιλαμβάνει πολλούς και διαφορετικούς εξειδικευμένους κλάδους προκειμένου να προσεγγίσει καλύτερα την ανθρώπινη ύπαρξη.

Καρμική και Εξελικτική Αστρολογία συνδυάζονται εξαιρετικά με την ψυχαναλυτική πλευρά της και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους ερευνητές με κύριο σκοπό του προσδιορισμού της παρούσας ενσάρκωσης και του ρόλου της στην εξελικτική διαδικασία του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Δεδομένου ότι όλα στη φύση παρουσιάζουν όχι απλά μια συνέχεια αλλά μια διαδικασία εξέλιξης της συνέχειας (οι εποχές έχουν μια περιοδικότητα και ακολουθούν η μία την άλλη ή η κάθε μέρα τελειώνει αλλά ακολουθεί μια επόμενη όπως ακριβώς και κάθε σκέψη μας διαδέχεται η μία την άλλη κλπ.), κάθε ζωντανός οργανισμός είναι συνέχεια μιας προηγούμενης εμπειρίας του, που απλά ακολουθεί και εξελίσσεται με μια διαφορετική μορφή.

Το καρμικό ωροσκόπιο
Οι Δεσμοί της Σελήνης αναφέρονται ως τα κύρια σημεία μελέτης των αστρολόγων, ο Βόρειος περιγράφει τις τάσεις και τα μελλοντικά μονοπάτια που καλείται η ψυχή να ακολουθήσει ο δε Νότιος κρατάει μέσα του όλη την υποσυνείδητη γνώση και εμπειρία του ατόμου που έχει βιώσει στο παρελθόν του και κουβαλάει μαζί του ως γνωσιακή «προίκα», προκειμένου να πατήσει πάνω σ’ αυτή και να προωθηθεί στα θέματα του Βορείου Δεσμού του, τα οποία οφείλει να υλοποιήσει.

Μια πλήρης ανάλυση καρμικού χάρτη περιλαμβάνει ανάλυση δεσμών, ανά οίκο και ζώδιο, όψεις με πλανήτες, κυβερνήτες δεσμών και όψεις με Πλούτωνα και Δεσμούς, τα αντιδιαμετρικά σημεία ανάδρομους πλανήτες, εμπεριεχόμενους οίκους, και βεβαίως τον μεγάλο διδάσκαλο Κρόνο και τα μοιραία διδάγματά του ως μαθήματα πορείας. Αν βάλουμε μέσα σε όλη αυτή την ιστορία και τις καρμικές αναιρετικές μοίρες ( 29η ), τότε ο δρόμος της διερεύνησης γίνεται ακόμη πιο μακρύς και αρκετά ...επίπονος που μπορεί όμως να δώσει με ασφάλεια και σαφήνεια όλη την ιστορία της παρελθούσης εμπειρίας, αλλά και την δέουσα κατεύθυνση της μελλοντικής.

Επιπλέον υπάρχουν και οι Δραγωνικοί χάρτες των δύο ατόμων, στους οποίους μπορούμε να εφαρμόσουμε τεχνικές συναστρίας, είτε αναμεταξύ τους, είτε κυρίως συγκρίνοντας τον δραγωνικό του ενός μέλους της σχέσης με τον τροπικό του άλλου.

Για παράδειγμα η σχέση ανάμεσα στον Τζων Λένον και τη Γιόκο Όνο αποκτά άλλες διαστάσεις αν την εξετάσουμε κάτω από αυτό το πρίσμα.

Για λόγους οικονομίας του χώρου, σας δίνω μόνον τον έναν χάρτη συναστρίας τροπικού-δραγωνικού, με το τροπικό ωροσκόπιο της Γιόκο Όνο στον εσωτερικό κύκλο και τον δραγωνικό ωροσκόπιο του Λένον στον εξωτερικό.

Εκτός από την εξόφθαλμη, όσο και εντυπωσιακή ιδιομοιρία των Ωροσκόπων τους στο Ζυγό -σαφής ένδειξη μιας προγενέστερης σχέσης ή κοινής πορείας- και την αντίθεση του Ωροσκόπου με τον δραγωνικό Ήλιο του Λένον, μπορούμε να σταθούμε σε δύο «καυτές» συνόδους, οι οποίες υποδηλώνουν πως όχι μόνον η σχέση τους είχε ένα μακρύ παρελθόν αλλά και ότι ουσιαστικά η Γιόκο Όνο έμελε να βιώσει καταστάσεις απώλειας και ξαφνικής ανατροπής, «χρεωστούμενες» από μία ή περισσότερες παλαιότερες ενσαρκώσεις και ο Λένον ήρθε απλά για να τις εκπληρώσει.

Στον τροπικό της χάρτη η παρουσία του Ουρανού στον 7ο οίκο αλλά και του Πλούτωνα στον 10ο μπορεί να συνδεθεί ευθέως με την χηρεία της κι εκεί είναι που οι δραγωνικοί πλανήτες του Λένον υποδεικνύουν πως η συγκεκριμένη κατάσταση είχε βιωθεί μεταξύ τους και στο παρελθόν.

Η δραγωνική Σελήνη του πάνω στον Πλούτωνα της Γιόκο Όνο, του δίνει νόημα και περιεχόμενο, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την αντίθεση Σελήνης-Πλούτωνα που είχε ο ίδιος στο γενέθλιο Ωροσκόπιο του, στον άξονα 5ου-11ου. Ένας έρωτας με μια «μοιραία» γυναίκα η οποία όπως φαίνεται στο παρελθόν είχε μαζί του μια δυνατή όσο και «ολέθρια» σχέση.

Ακόμη η ακριβής σύνοδος της δραγωνικής Δήμητρας του Λένον με τον τροπικό Ουρανό της Όνο, εκτός από την επισήμανση ενός καρμικού δεσμού, δείχνει ότι οι δύο σύντροφοι είχαν αναμιχθεί και στο παρελθόν με ρηξικέλευθες πρακτικές.

Όσον αφορά τη συναστρία ανάμεσα στον τροπικό του Λένον και τον δραγωνικό της Όνο, έχει επίσης ιδιαίτερα ενδεικτικά στοιχεία τα οποία σας παραθέτω επιγραμματικά, με πρώτους τους πλανήτες ή τα σημεία του Λένον:

Δήμητρα στον 7ο οίκο σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο, Πλούτωνα στον 5ο οίκο σε σύνοδο με Μεσουράνημα, Σελήνη σε αντίθεση με Μεσουράνημα αλλά και Μεσουράνημα σε αντίθεση με Σελήνη.

Υπάρχει ακόμη μια πληθώρα κύριων όψεων που για την ανάλυση τους θα χρειαζόταν μια ...εγκυκλοπαίδεια (μεταξύ αυτών Κρόνος-Ουρανός, Ήλιος-Δίας, Άρης-Ποσειδώνας, όπως και οι αντιθέσεις της Αφροδίτης με τη σύνοδο Αφροδίτης-Κρόνου)

Βλέπουμε δηλαδή μια απίστευτα δυνατή συναστρία με την συμμετοχή των γωνιακών ακμών και πολλών ακόμη πλανητών, κάτι που στην «κανονική» τους συναστρία (τροπικός χάρτης με τροπικό) δεν υπάρχει ...ούτε για δείγμα!

Οι ενδείξεις σε σχέση με τους Δεσμούς της Σελήνης
Αναγνωρίζουμε ισχυρές καρμικές σχέσεις όταν πλανήτες του ενός ωροσκοπίου έχουν επαφή (γωνιακή όψη) με τους Δεσμούς της Σελήνης ενός άλλου ωροσκοπίου γέννησης.

Σύνοδος, τετράγωνο και αντίθεση είναι οι βασικές συμπεριλαμβανομένων και των επαφών με Ωροσκόπο και μεσουράνημα με ανοχή 7ο με 10ο μοίρες το περισσότερο.

-Όταν ο Πλούτωνας έχει επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης, η σχέση έχει απίστευτο πάθος, ένταση αλλά και τρομερά παιχνίδια εξουσίας και ανταγωνισμού που οδηγούν στ’ άκρα τα μέλη της σχέσης είτε για καλό είτε για κακό. Ζήλια και αμφισβήτηση εναλλάσσονται με επαναστατικές ενέργειες συνήθως από τον κάτοχο του Πλούτωνα. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιος από τους δύο να είχε σκοτωθεί σε παλαιότερη ενσάρκωση.

-Όταν ο Ποσειδώνας έχει επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης εξιτάρει ο ένας τον άλλο με δημιουργική φαντασία, έμπνευση και ρομαντισμό αλλά σε δύσκολες γωνίες υπάρχει και ενδεχόμενο εξαπάτησης, απογοήτευσης ή έστω δυσπιστίας και καχυποψίας. Παλαιότερες δεσμεύσεις μεταξύ τους είχαν να κάνουν με κοινές «φευγάτες» διαδρομές εξάρτησης (αλκοόλ, ουσίες κλπ).

-Όταν ο Ουρανός έχει επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης υπάρχει μαγνητισμός, έλξη και άπωση μεταξύ τους αλλά στις δύσκολες γωνίες η σχέση διακόπτεται απότομα και συνεχίζεται επίσης απρόβλεπτα. Παλαιότερα τα δύο άτομα συνέδεαν δεσμοί φιλίας οι οποίοι όμως αποτέλεσαν και πηγές προβλημάτων,

-Όταν ο Κρόνος έχει επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης επικρατεί ένας διαρκής έλεγχος και περιορισμός μεταξύ τους, ενώ στη χειρότερη περίπτωση λειτουργεί ανασταλτικά στην εξέλιξη τους. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει κάποιο πρόσωπο εξουσίας εδώ, πιθανότατα πατέρα ή καθοδηγητή που απαιτεί όρια και ανθεκτικότητα στην επαφή και από τις δύο πλευρές.

-Όταν ο Δίας είναι σε επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης επικρατεί αισιοδοξία και ενθουσιασμός από την πρώτη στιγμή. Οι στόχοι είναι κοινοί και υπάρχει αμέριστη κατανόηση σε παντός είδους επεκτάσεις της προσωπικότητας. Υπάρχει σεβασμός στην πνευματική εξέλιξη αλλά και τα άτομα μαθαίνουν τις έννοιες των λέξεων γενναιοδωρία και συγχώρεση.

-Όταν ο Άρης είναι σε επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης, υπάρχει έντονη ερωτική επιθυμία αλλά και ισχυρός ανταγωνισμός, κόντρα και διαφορετικές ψυχολογικές διαθέσεις. Μπορεί να κερδίσει ο ένας από την ενέργεια και τη δυναμικότητα του άλλου συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής ενέργειας. Σε επαφή με το Νότιο πιθανότατα καυγάδες μεταξύ τους, σε επαφή με το Βόρειο σύμπραξη σε καυγάδες εναντίον τρίτων.

-Όταν η Αφροδίτη είναι σε επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης, τα αισθήματα είναι τρυφερά, υπάρχει στήριξη και αλληλοβοήθεια, ρομαντισμός και ανιδιοτέλεια. Μπορεί να μην δώσει την τέλεια ερωτική χημεία αλλά σίγουρα υπάρχει συμβατότητα. Πιθανότατα εραστές στο παρελθόν αν πρωτοστατεί ο Βόρειος, ενώ κακομεταχείριση αν επικρατεί ο Νότιος.

-Όταν ο Ερμής είναι σε επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης, η σχέση στηρίζεται στην επικοινωνία και την προωθεί την πνευματική εξέλιξη και των δύο ατόμων ταυτόχρονα, παρακινώντας ο ένας τον άλλο. Πιθανότατα αδελφικές σχέσεις στο κοινό παρελθόν.

-Όταν τα Φώτα (Ήλιος ή Σελήνη) κάνουν όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης, τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ μεταξύ των ατόμων καθότι νιώθουν ότι συνδέονται βαθιά και ανήκουν ο ένας στον άλλον χωρίς όρια.

Αν ο Νότιος Δεσμός κάνει την όψη με αυτούς τους δύο, συνήθως η σχέση είναι άνιση για το μέλος που έχει τον πλανήτη, αφού καλείται να εμμείνει σε πρακτικές οι οποίες ενδέχεται να προξενήσουν μεγάλη ψυχική φθορά. Το περίεργο είναι ότι όσο και να αναγνωρίζουν τη δυσκολία να σταθούν μεταξύ τους σαν σχέση, «σέρνονται» κυριολεκτικά ο ένας πίσω από τον άλλο χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν το γιατί!

Μοιραία σχέση εξάρτησης που ακόμα κι αν διακοπεί με τις χειρότερες συνθήκες, ποτέ δεν θα ξεχάσει ο ένας τον άλλο και πάντα θα έχουν την αίσθηση ότι δεν προσπάθησαν αρκετά ώστε να τα καταφέρουν. Πρόσωπα εξουσίας στο παρελθόν .

-Οι όψεις των Δεσμών με τον Ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα έχουν έναν πολύ προσωπικό χαρακτήρα και ουσιαστικά σηματοδοτούν μια καρμική σχέση με πλούσιο παρελθοντικό περιεχόμενο, σχετικό με θέματα των ζωδίων που φιλοξενούν τα δύο σημεία.

Ο Ωροσκόπος υποδηλώνει μια σχέση ζωής που συνεχίζεται για να επιλυθούν με κάποιο τρόπο ή να ισοσκελιστούν τα καρμικά χρέη, ενώ το Μεσουράνημα συνήθως εμπλέκει τα άτομα και στον επαγγελματικό στίβο, είτε με κάποια μορφή συνεργασίας είτε με μεταξύ τους προώθηση.
Πηγές: The Karmic Horoscope( Helen Adams Garrett)
Nodes in Transits ( Clara M Darr)
Καρμική και Δραγώνιος Αστρολογία ( Χρήστος Παΐζης)

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια