Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το ταξί του μέλλοντος

H Nissan πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά παρουσιάζοντας στην φετινή διεθνή έκθεση αυτοκινήτων στη Νέα Υόρκη το ταξί του μέλλοντος με τη δυνατότητα φόρτισης συσκευών κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
Το ταξί βασίζεται στο Nissan NV200, περιλαμβάνει δύο θύρες USB και μια υποδοχή 12-volt για την φόρτιση συσκευών, όπως......

 φορητούς υπολογιστές ή smartphones.
Οι επιβάτες θα έχουν, επίσης, πρόσβαση σε ένα σύστημα κλιματικού ελέγχου για την θέρμανση ή ψύξη του αυτοκινήτου καθώς και σε μια οθόνη αφής με πληροφορίες χαρτών αλλά και για το κόμιστρο της διαδρομής.
Οι επιβάτες της μπροστινής θέσης έχουν και αυτή πρόσβαση σε μία θύρα USB για τη φόρτιση συσκευών, σε ένα σύστημα GPS για όσους δεν είναι γνώριμοι με την πόλη καθώς και σε μία οπίσθια κάμερα για την αποφυγή σύγκρουσης με άλλα αυτοκίνητα κατά το παρκάρισμα.
Η οροφή του αυτοκινήτου είναι εντελώς διαφανής ώστε να έχετε την τέλεια ορατότητα κατά την περιήγησή σας στην πόλη.
Το ταξί του μέλλοντος είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τον ποδηλάτη και στους πεζούς.
Για παράδειγμα, οι πόρτες του αυτοκινήτου είναι συρόμενες για να μην ανοίγουν προς το πεζοδρόμιο ή τον δρόμο.
Επίσης, υπάρχει ένα φως σε σχήμα πεζού που προειδοποιεί τους οδηγούς ότι πρόκειται να αποβιβαστούν πελάτες από το ταξί.
Το ταξί μάλιστα διαθέτει ένα σύστημα όπου όταν πατάς την κόρνα ενεργοποιούνται κάποια εξωτερικά φώτα, κάτι που θα βοηθήσει την μείωση του θορύβου στην πόλη.
Η Nissan ετοιμάζει το ταξί του μέλλοντος για την πόλη της Νέας Υόρκης με το επιβατικό κοινό να μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα τέλη του 2013.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια