Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συνελήφθη ο George Clooney

Ο διάσημος ηθοποιός George Clooney συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, έξω από την πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, στη διάρκεια διαδήλωσης.
Όπως έγινε γνωστό, ο σταρ του Χόλιγουντ μαζί με τον πατέρα του Nick και πολλούς άλλους μεταξύ των οποίων και πολιτικοί συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά του προέδρου του Σουδάν, ο οποίος.....

 κατηγορείται πως εμποδίζει την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στα βουνά Nuba, στα σύνορα Σουδάν-Νοτίου Σουδάν, όπου έχουν διαφύγει πολλοί άνθρωποι.
Οι αρχές συνέλαβαν τον Clooney, τον πατέρα του, τον πολιτικό Jim Moran αλλά και τον ακτιβιστή πολιτικών δικαιωμάτων Ben Jealous, αφότου προειδοποιήθηκαν τρεις φορές να μην περάσουν την αστυνομική λωρίδα έξω από την πρεσβεία του Σουδάν. Στους συλληφθέντες μάλιστα περάστηκαν χειροπέδες.
Ο διάσημος ηθοποιός επιμελήθηκε πρόσφατα ένα ντοκιμαντέρ για την τραγική κατάσταση στο Σουδάν, όπου μαίνεται εμφύλιος για τα μεγάλα αποθέματα πετρελαίου, ενώ κατέθεσε πριν από δύο ημέρες, ως μάρτυρας, ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Ο George Clooney ενημέρωσε προσωπικά και τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, που πήγε προσκεκλημένος του στο Λευκό Οίκο.
Ο γοητευτικός ηθοποιός επιθυμεί να αφυπνιστεί ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν, τονίζοντας πως αν δεν ληφθούν μέτρα, θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια