Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πατάτες κατευθείαν από το ...μπαλκόν​ι σας!

Το "κίνημα της πατάτας" μας δημιούργησε την ιδέα να παραγάγουμε μόνοι μας πατάτες στο μπαλκόνι μας. Μη σας φαίνεται ακατόρθωτο.
Η αλήθεια είναι πως οι πατάτες χρειάζονται κήπο και μεγάλη επιφάνεια για να τις καλλιεργείστε, αλλά είναι εφικτό να μεγαλώσουν και σε μικρότερο εμβαδόν, αν τους παρέχετε αυτό που χρειάζονται, που δεν είναι άλλο από θερμότητα και ήλιο.
Για να τα καταφέρετε όσον αφορά στην καλλιέργεια πατάτας σε ένα μπαλκόνι, χρειάζεται μόνο να ανακυκλώσετε τέσσερα μεγάλα λάστιχα αυτοκινήτου και να φτιάξετε στο μπαλκόνι το δικό σας μικρό κήπο με πατάτες. Με τέσσερα λάστιχα, με δύο κιλά σπόρους πατάτες και καλό χώμα μπορείτε περίπου να μεγαλώσετε 10 με 15 κιλά πατάτες.

Αρχικά, θα πρέπει να διαλέξετε ένα μέρος στο μπαλκόνι σας που να είναι ευήλιο και επίπεδο. Στη συνέχεια, γεμίστε το εσωτερικό του λάστιχου με χώμα καλής ποιότητας και φυτέψτε μέσα τέσσερις σπόρους πατάτες σε βάθος πέντε εκατοστών.
Ποτίστε προσεκτικά τις πατάτες μέχρι να βγει το λουλούδι του σπόρου από το χώμα και να φτάσει το ύψος τα δεκαέξι εκατοστά!.

Όταν μεγαλώσει αρκετά το λουλούδι, τότε μόνο τοποθετείται άλλο ένα λάστιχο πάνω από το πρώτο και το γεμίζετε με χώμα, τόσο ώστε να μείνει πάνω από την επιφάνεια η άκρη του λουλουδιού.
Επαναλαμβάνεται την αρχική διαδικασία τοποθετώντας τέσσερα λάστιχα (το ένα πάνω στο άλλο, καλά καταλάβατε) τηρώντας ευλαβικά τα χρονοδιαγράμματα της βλάστησης.

Αφού ανθίσει το λουλούδι της πατάτας, μπορείτε να περιμένετε δύο με τρεις εβδομάδες για να μαζέψετε τη σοδειά σας. Σκάψτε και βρείτε τις σπιτικές πατάτες σας, με τις οποίες μπορείτε να κάνετε τόσες συνταγές.

Μην ξεχνάτε ότι την περίοδο που είναι ανθισμένες οι πατάτες, αν έχει υπερβολική ζέστη, θα πρέπει να ποτίζετε συχνά, αλλά νωρίς το πρωί, ώστε το χώμα να στεγνώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί σε περίπτωση που υπάρχει πολλή υγρασία στο χώμα τις βραδινές ώρες οι πατάτες σας είναι πιο δεκτικές σε αρρώστιες.
Travel

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια