Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έλληνες ηθοποιοί σε Τούρκικες παραγωγές

H μόδα των τουρκικών σειρών δεν λέει να περάσει, αφού κατακτά όλο και περισσότερο τηλεοπτικό έδαφος. Σύμφωνα με το newspost.gr, η
επέλαση των τουρκικών σήριαλ δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.
 Όλα τα Βαλκάνια αλλά και η Μέση Ανατολή αγοράζουν τα ίδια προγράμματα.
Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Hurriyet», τα τελευταία χρόνιατα σίριαλ αποτελούν ένα....

 από τα πιο δυνατά εξαγώγιμα προϊόντα της Τουρκίας με έσοδα εκατομμυρίων τουρκικών λιρών.

Ο Ασλί Τουντζ, καθηγητής μέσων ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Μπιλγί της Κωνσταντινούπολης, συγκεκριμενοποιεί τους λόγους αυτού του φαινομένου που παρατηρείται στην ελληνική τηλεόραση: «Οι Έλληνες χρειάζονται ένα νέο είδος ψυχαγωγίας για να ξεχαστούν από τα προβληματά τους και αυτά τα σήριαλ μοιάζουν να ανταποκρίνονται στο αίτημά τους προς το παρόν».

Μία άλλη πτυχή του προβλήματος είναι οι Έλληνες ηθοποιοί, που οδηγούνται στην ανεργία, αφού δεν γίνονται πλέον οι ελληνικές παραγωγές που γίνονταν στο παρελθόν και τους απέφεραν χρήματα.
Το μαζικό κύμα τουρκικής τέχνης αφήνει στη «σκιά» τους Έλληνες ηθοποιούς, που όντας αγανακτισμένοι διαλέγουν τη ξενιτιά, προκειμένου να μην εγκαταλείψουν οριστικά την υποκριτική.

Πρώτη και καλύτερη η ηθοποιός Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους, η οποία μπορεί σε παλαιότερη συνέντευξή της να δήλωσε πως «το ελληνικό κοινό έχει ανάγκη να ακούει τη γλώσσα του» εντούτοις το αβέβαιο επαγγελματικό της μέλλον στην Ελλάδα την οδηγεί στη γείτονα χώρα, όπου θα συμμετέχει σε μία τουρκική σειρά, η οποία θα προβληθεί και στις δύο χώρες τον Σεπτέμβριο.
Συμπρωταγωνιστής της ο δημοφιλής τούρκος ηθοποιός Oguz Galeli, που συμμετείχε και στο «Αγιάζι του Έρωτα».

Και η Μέλπω Ζαρόκωστα όμως, η ηθοποιός που έχει συμμετάσχει σε σπουδαίες ελληνικές παραγωγές, έχει εγκατασταθεί ήδη στην Τουρκία, αφού θα πρωταγωνιστήσει στην τουρκική ταινία με τίτλο «Strangers in the house».
Αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη πρόταση έχοντας επίγνωση των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό θέατρο και την τηλεόραση.

Είναι νέες, όμορφες και διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να διαγράψουν μία αξιόλογη καριέρα στην Ελλάδα.
Παρόλα αυτά, οι Ελληνίδες Ρώμυ Βασιλειάδη και Κατερίνα Μουτσάτου έχουν εδώ και πολύ καιρό «ανοίξει» πανιά για τη γειτονική χώρα και μάλιστα έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στην συγκεκριμένη χώρα.
 Όντας διορατικές, εγκατέλειψαν νωρίς τη γενέτειρά τους και αποφάσισαν να κυνηγήσουν το όνειρο τους στην Τουρκία και τα κατάφεραν περίφημα.

Μάλιστα η Ρώμυ Βασιλειάδη θα συμμετέχει στη νέα τουρκική τηλεοπτική σειρά «Iki yaka bir Ismael» (Δύο όχθες για το Ισμαήλ), όπου θα γίνουν γυρίσματα και σε περιοχές του Αιγαίου.
 Να αναφέρουμε ότι η Ελληνίδα πρωταγωνίστρια είχε συμμετέχει και στο τούρκικο «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής».

Και η λίστα με τους ηθοποιούς που αποχαιρετούν την Ελλάδα προβλέποντας το δυσοίνωνο επαγγελματικό μέλλον τους, δεν έχει τελειωμό.
Η Δήμητρα Παπαδήμα, εντάσσεται και εκείνη με τη σειρά της στη συγκεκριμένη λίστα.
www.ofono.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια